Fryser du? Nå snegler gradestokken seg oppover

Mandagen blir kald, men så meldes det at noe skal skje temperaturmessig.

Vinterferie Slik så det ut på Silsand under vinterferien i fjor. Midt i årets vinterferie ventes det et hopp på gradestokken og nedbør.   Foto: Trond Sandnes

nyheter

Uka har startet — iskald. På Finnsnes meldes det om temperaturer ned mot minus ti grader, mens Yr.no melder om iskalde 21 minusgrader på Bardufoss. Kaldt med andre ord, men samtidig er forholdene stabile med lite vind og fortsatt ingen nedbør.

Tirsdag begynner det å skje noe med temperaturen, der finnsnesværingene i hvert fall ikke trenger å bekymre seg for et tosifret antall minusgrader. På innlandet meldes det fortsatt om godt, kaldt vær.

Onsdag kryper det oppover temperaturmessig. På Bardufoss skal gradestokken utover dagen kravle seg til "kun" sju minusgrader, mens det ved kysten blir enda mildere. Fra 12.00-tida forventes det null grader på Finnsnes og én plussgrad i Senjahopen. Temperaturstigninga kommer imidlertid med en "bivirkning" i form av nedbør og vind. I Senjahopen meldes det onsdag om nedbør i form av snø og regn store deler av dagen, og ut på kveldinga forventes det at det vil blåse opp til frisk bris. Om enn ikke like mye nedbør, så kan finnsnesværingene forvente deg mye av de samme forholdene.

Ifølge langtidsvarselet ser det ut til at finfint vintervær slår til etter nedbørsperioden, mot slutten av uka.

Sjekk lokalværet her.