Ifølge en tiltalebeslutning utformet av Troms og Finnmark statsadvokatembeter skal mannen i 20-årene ha ervervet to kilo amfetamin og fem kilo hasj i Oslo-området i august i fjor. Deretter skal han ha fraktet narkotikaen til oppbevaring på en adresse i Lenvik, for så i en periode å selge/overdra stoffet til andre i Midt-Troms og andre steder.

28. august, da han fraktet deler av narkotikaen i retning Tromsø, ble han stanset av politiet i Lavangsdalen. I bilen fant politiet omlag 180 gram amfetamin og rundt 1,1 kilo hasj.

Tiltalt for knivstikking

Mannen må i tillegg svare for en hendelse som fant sted i Salangen i april i fjor. Ifølge tiltalebeslutninga skal han nemlig ha knivstukket en annen mann i ryggen, slik at vedkommende fikk et kutt som måtte sys, samt at han fikk et lite brudd i et ribben. Mannen skal også ha slått den andre mannen i ansiktet med et knokejern.

Må svare for trusler

I april — noen dager før knivstikkingsepisoden — skal mannen også ha vært på ferde i Dyrøy. Tiltalebeslutninga beskriver hvordan mannen sammen med tre andre personer skal ha oppsøkte og truet en mannsperson. Mannen skal ha holdt opp det som i tiltalebeslutninga omtales som enten en kniv, signalpenn eller knokejern for å true mannen til å betale skyld. Han skal deretter ha tatt med seg diverse klær og gjenstander tilhørende mannen, blant annet en TV.

I Senja tingrett må mannen også svare for to tilfeller av trusler mot offentlige tjenestemenn.

Inndragning av våpen

For øvrig er mannen tiltalt for oppbevaring av rundt 13 gram amfetamin og 91 narkotiske tabletter, samt for bruk av narkotika. Han er også tiltalt for å ha vært i besittelse av ulovlige våpen. I tiltalebeslutninga nevnes to stykk knokejern og tre stykk kampkniver.