Troms

20:39:

Tromsø: Vi avholdt «rødlys-kontroll» i sentrum, der en bilfører ble bøtelagt for å kjørt på nettopp rødt lys.

12:21

Tromsø: Tromsøysundtunellen retning Tomasjord er stengt. En bil med tilhenger har fått motorstopp inne i tunnelen. Det jobbes med å få bilen fjernet fra stedet. Oppdatert kl. 12:29: Tromsøysundtunellen retning Tomasjord er nå åpen for trafikk igjen, melder politiet.

05:19

Kroken, Tromsø: Politiet mottok melding om to biler som drev tullkjøring i alpinanlegget, slalomløypa. Politiet rykket ut og påtraff to bilførere i slutten av tenårene. Begge førerne fikk sitt førerkort beslaglagt på grunn av kjøringen og det blir opprettet straffesak.

03:59

Harstad: To menn i 20 årene innbragt fra hvert sitt utested mistenkt for bruk av narkotika. Det opprettes saker mot begge mennene.

03:56

Tromsø: Politiet ble kontaktet av dørvakt på et av byens utesteder da en gutt i tenårene var uønsket på stedet. Ved politiets ankomst forulempet han politiet. Han ble innbrakt til drukkenskapsarrest og det opprettes sak for forulemping av offentlig tjenestemann.

02:51

Sama, Harstad: Politiet har avholdt promillekontroll. 28 bilførere kontrollert og alle bestod testen. Det ble skrevet ut et gebyr for feil bruk av lys.

02:25

Tromsø: En beruset mann innbrakt og innsatt i drukkenskapsarrest. Ikke i stand til å ta vare på seg selv. Ble hentet fra en fest der han var uønsket som følge av sin oppførsel.

01:55

Mortensnes: Seks ungdommer har gått rundt i boligfeltet og lekt med luftvåpen. Deres opptreden har skremt forbipasserende. Vi er på stedet og har pågrepet en av guttene. Vi er på leting etter de øvrige.

Norge

Politikerparkering for fall

Oslo-politikernes gratisparkering i rådhuset kan snart være en saga blott. Kommunens administrasjon foreslår å fjerne de private plassene, skriver Aftenposten.

Parallelt med at politikerne strammer inn på parkering og bilbruk i hovedstaden, har det kommet kritikk mot at det er satt av 32 gratis parkeringsplasser i rådhuset til byen ledende politikere.

Vil ikke bruke prester

Alle landets politidistrikter vil i størst mulig grad bruke prester til å overbringe dødsbudskap. Det synes Human-Etisk Forbund er problematisk.

– Flesteparten av befolkningen er ikke-troende. Da er det unaturlig at et trossamfunn får oppgaven å opplyse om døden, sier forbundsleder Trond Enger ifølge Aftenposten.

Verden

Offentliggjør notat

Demokratene i Kongressen har omsider fått offentliggjøre et notat som går imot republikanernes påstand om at FBI er partisk i russlandsetterforskningen.

Offentliggjøringen skjer etter flere ukers tautrekking om hvor mye av demokratenes dokument som skulle sladdes.

USA ber FN svarteliste

USA ber FN svarteliste 33 fartøyer og 27 shippingselskaper som angivelig hjelper Nord-Korea å omgå sanksjonene landet er ilagt.

Anmodningen kommer dagen etter at president Donald Trump kunngjorde «de kraftigste sanksjonene noensinne» mot Nord-Korea.