Langt fra alle er fornøyd med de fem forslagene til Senjas kommunevåpen som nå foreligger. Meningene var delte da Folkebladet tok en tur ut fredag for å snakke med folk om forslagene. Noen var fornøyd og hadde klare favoritter, mens andre ikke visste hvem de skulle stemme på da de ikke likte noen av dem.

Se flere folkemeninger i videovinduet over

Ved kafebordet på Finnsnes Hotell sitter Håkon Clausen (80), Kåre H. Paulsen (88) og Einar Paulsen (86) og diskuterer store og små tema i hverdagen. Når det gjelder de fem forslagene til Senjas nye kommunevåpen er de samstemt i sin mening:

– Ingen er brukbare. Ingen av disse forslagene er greie, sier de kontant.

– Hvorfor det?

– De symboliserer ikke storkommunen. Et kommunevåpen skal fortelle om kommunen, og disse forslagene representerer ikke Lenvik, sier Kåre Paulsen.

– Nei, vi må finne et symbol som er mer samlende for hele kommunen, sier Clausen.

Gisundbrua

– Hva mener dere burde vært i kommunevåpenet?

– Gisundbrua. Det er det viktigste symbolet vi har når det gjelder samhold. Den representerer både Senja og fastlandssida og er mer samlende enn alt det andre, sier Clausen og Paulsen.

– Kommer dere til å stemme på de forslagene som foreligger når avstemmingen begynner til uka?

– Nei, vi kommer ikke til å stemme på dette her, sier de.

– Vi skulle fått sett og stemt over flere alternativer av de som ble sendt inn. Avisen burde innhente flere forslag og få frem i avisen som vi kan stemme på, sier Clausen.

– Ser veldig hjemmesnekret ut

I fjor høst ba prosjektgruppa om forslag til nye Senja kommune sitt kommunevåpen. Det kom inn 147 forslag og av disse valgte prosjektgruppa ut fem kandidater som gjenspeilet tankene de hadde for kommunevåpenet. Fra førstkommende mandag kan folket stemme over hvilket av disse fem de ønsker som nytt kommunevåpen.

Trude Mørkved, som er daglig leder i Basecamp Senja, er heller ikke helt fornøyd med forslagene.

– Man må tenke på hva som er styrken i den nye regionen, sier hun, og mener sjømatproduksjonen og naturen, med blant annet National Scenic Route Senja (tidligere Nasjonal Turistvei Senja), bør være gode symboler for Senja å få med i kommunevåpenet.

Enkelt design

Hun mener kommunevåpenet bør få frem et særtrekk med regionen, og ha en god og enkel design.

– Jeg synes de forslagene som er nå ser veldig hjemmesnekret ut. Det eneste som kunne vært et alternativ av disse er de fiskene som er formet i en S, men det kunne vært enda mer elegant design på det synes jeg, sier Mørkved.

Hun påpeker at kommunevåpenet er et viktig og varig element for kommunen, og at man bør satse på en god og profesjonell design der fisken står sentralt i et moderne og stilistisk uttrykk.

– Jeg synes man burde bruke litt mer penger på dette og få på plass dette, sier hun.

Fra mandag kan også du være med på å stemme på det forslaget du synes er best

Einar Clausen, Håkon Paulsen og Kåre Paulsen mener ingen av de fem forslagene er passende for den nye storkommunen Senja. De mener Gisundbrua bør et sentralt symbol i det nye kommunevåpenet. Foto: Susanne Noreng