Forsvaret har behov for nye boliger i Sørreisa, og Forsvarsbygg har fått i oppdrag å anskaffe 14 boliger som skal benyttes av Luftforsvaret, skriver Forsvarsbygg i en pressemelding.

– Forsvarsdepartementet har gitt Forsvarsbygg gjennomføringsoppdrag om anskaffelse av 14 nye tre-roms boliger i Sørreisa. Boligene vil bli leid ut til ansatte ved Luftforsvarets virksomhet og bidra til å sikre aktiviteten i området.

Utredning er gjennomført, og bygging forventes gjennomført i 2018 og 2019.

-  Dette er et prosjekt vi har jobbet med i flere år og det gjør det ekstra hyggelig når gjennomføringsoppdraget kommer fra Forsvarsdepartementet. Vi har gjennom tidligere arbeid etablert kontakt med flere private aktører i regionen som kan være interessant å samarbeide med, sier prosjektsjef i Forsvarsbygg, Jon Fløgstad, i pressemeldingen.

Forsvarsstaben har uttrykt at prosjektet er viktig for å opprettholde operativ evne og vil støtte opp om en samlet og effektiv drift av virksomheten ved stasjonen i Sørreisa.

– Stig Jonny Haugen, sjef for 131 Luftving i Sørreisa, sier at dette er godt mottatt blant de forsvarsansatte. Det er behov for boliger og prosjektet vil bidra til både å tiltrekke seg ansatte og sikre aktivitetsnivået i anlegget, opplyses det.

Når de nye boligene står ferdig bygget forventes det at det vil være et overskudd av forsvarsboliger i Sørreisa. Derfor er det sannsynlig at det vil bli lagt boliger ut for salg.

-  Dette er boliger som på grunn av størrelse og tilstand ikke er hensiktsmessig for Forsvarsbygg å eie, men som vil være av interesse for privatpersoner og aktører som har andre behov enn oss, sier Fløgstad

Ordfører i Sørreisa, Jan Eirik Nordahl (Ap), er positiv til prosjektet.

-  Dette er en gladnyhet for Sørreisa og gir muligheter vi skal gripe fatt i og utnytte, sier en fornøyd ordfører.