Det var ikke noe tvil om at barna på Heimly barnehage satte stor pris på å kunne boltre seg i nye lokaler da de torsdag stolt viste frem rommene til de oppmøtte. Styrer Stine Thomassen sier til Folkebladet at en slik renovering har vært etterlengtet.

– Stort sett alt er nytt innvendig. Det har blitt så mye bedre for liten og for stor, smiler Thomassen.

Åpnet ny barnehage med latter og sang - se video her.

Den største endringen sier Thomassen er i første etasje.

– Ytterveggene står som før og der det var klasserom, korridorer, storkjøkken, kantine har vi nå fått oss en barnehage, forteller styreren.

– Slitsomt men artig

Farger på veggene, elektriske dører, store rom og vindu preger innsiden av bygget. Arbeidet startet Thomassen med rett etter å ha overtatt som styrer for vel et år siden og barnehagen var åpen gjennom hele renoveringstiden.

– Det har vært slitsomt men fantastisk artig å stå i det. Det er veldig deilig å se hvor fint vi har fått det. Vi har også fått det vi mener er Lenvik kommune sitt fineste vognskur, ler styreren.

Også barna er fornøyde med de nye lokalene.

– Jeg tror både ungene og foreldrene er godt fornøyde. De merker at de faktisk har en garderobeplass. Jeg tror alle er fornøyde, sier Thomassen.

Stortingsrepresentant og nestleder for utdannings- og forskningskomiteen Kent Gudmundsen (H) deltok også på åpningen. Han sier det er viktig å satse på barna.

– Jeg synes barnehagen er kjempeflott. Det er så viktig å investere i barnehager og det at denne private barnehagen har gjort et løft betyr så mye for befolkningen i Lenvik og dette området. Dette er en gledens dag, sier Gudmundsen til Folkebladet.

Mangfold

– Private barnehager representerer mangfold og valgfrihet for de som ønsker å ha ungene i alternative barnehager enn det kommunen kan gi. De kommunale barnehagene blir oftest identisk lik i driftsform. Den nye barnehagen er fantastisk flott, sier ordfører Geir-Inge Sivertsen.