29. november 2017 falt dommen mot den 41 år gamle mannen som var siktet for uaktsomt drap på Mads Håvard Larsen. Der ble han dømt til 120 dagers fengsel samt at han må betale 125.000 kroner i oppreisning til Larsens samboer og hver av foreldrene.

Videre ble han fradømt han retten til å drive jakt i fem år, og måtte levere inn våpenet og utstyret som ble benyttet da jaktulykken fant sted.

Han gikk derimot med på å betale erstatningen på 375.000 kroner til Larsens etterlatte.

Brukte termisk sikte

Mannens forsvarer, Trygve Staff, sa at hans klient kom til å anke dommen da han ikke mener at han har opptrådt uaktsomt. Han har erkjent å ha skutt Larsen, men i retten sa Staff at det hele er en forferdelig ulykke der 41-åringen trodde han skjøt mot en allerede skadeskutt rev.

I retten fortalte både 41-åringen og Larsens etterlatte at de to hadde vært jaktkamerater, og at de begge var erfarne jegere.

Den dømte mannen anket saken til Hålogaland lagmannsrett, men anken ble nektet fremmet.

Usikkert om saken blir fremmet

Mannen anker saken da han mener bevisbedømmelsen, lovanvendelsen, straffeutmålingen og rettighetstapet er feil. I midten av januar avviste lagmannsretten anken, og skriver i slutningen at en jeger skal forvisse seg hva han skyter mot, før han skyter. Videre slutter lagmannsretten seg til tingrettens vurdering om at 41-åringen har opptrådt grovt uaktsomt, og at han burde ha forvisset seg om at det ikke var andre jegere i området.

Saken er nå sendt videre til Høyesterett, som mottok anken 7. februar. Ankeutvalget har ennå ikke tatt stilling til om saken vil bli fremmet for Høyes–terett eller ikke.

– En ekstra belastning for oss

Da saken gikk i tingretten satt Larsens pårørende på tilhørerbenken gjennom tre dager. Larsen var sønn av ordfører Gunda Johansen i Balsfjord kommune. Forrige uke fikk hun vite at mannen som drepte sønnen hennes har anket saken til Høyesterett.

– Det opplever vi som svært skuffende.