– Det er jo gjort et politisk vedtak om at det skal være scooterløyper i Lenvik. Så nå er både vi og kommunen i gang med jobben, og målet er jo at vi skal få løyper her. Vi var tirsdag i planleggingsmøte med kommunen, forteller Bjørn Rokstad, som er leder i foreninga.

– Gjort en kjempejobb

Til nå har foreninga jobbet med å få på plass en løype langs lenvikhalvøya, som er trinn èn i prosjektet.

– Den løypa går fra Tennskjær og over til Sollidalen. Her har vi skrevet kontrakter med tett på 100 grunneiere, og traseen er kjørt inn på GPS. Så det materialet har vi overlevert til kommunen, forteller Rokstad, og legger til at dette dermed sannsynligvis er den første løypa som vil komme opp og gå i kommunen.

Lederen påpeker at det er en stor jobb som må gjøres, siden mange grunneiere er involvert.

– Det er en kjempejobb som er gjort. Vi får stort sett positive tilbakemeldinger, og folk ser mulighetene som løypene gir. Også er det viktig at vi spiller på lag alle sammen, forklarer Rokstad, og nevner samarbeid med både grunneiere, kommuner, regionråd og reindriftsnæringa.

Løype til Målselv

Trinn to går ut på å få en løype fra Sollidalen og til Nord-Norsk trafikksenter på Aspelund. Her er det gjort en del jobb, blant annet med å grovt inntegne traséen, men fortsatt gjenstår det noe jobb, blant annet med å ta kontakt med grunneiere.

Trinn tre går ut på å lage løype fra Botnhågen som går via Sørreisa og Målselv og ender opp i Målselv fjellandsby.

Denne uken var det et møte mellom kommunen og foreninga.

– Det er et mål å komme seg opp til fjellandsbyen. Det er et naturlig knutepunkt i forhold til blant annet vinterturisme. Det er spennende planer, som det jo blant annet er enighet om i Midt-Troms regionråd, sier Rokstad til Folkebladet.

Prosesser

Når løypene kan være oppe og gå ønsker ikke Rokstad å spekulere i.

– Det er nok litt for tidlig å si, det kommer jo blant annet an på de kommunale prosessene.

Torsdag arrangerer foreninga et informasjonsmøte for alle medlemmer i Rossfjord.

– Her skal vi informere litt om arbeidet så langt, samt om det videre arbeidet, forteller Rokstad, og legger til at de gjerne tar i mot flere medlemmer.

Knut Arne Grosås, ingeniør i Plan- og utviklingsenheten i Lenvik kommune, sier at kommunen nå er i gang med arbeidet med scooterløype på lenvikhalvøya. Først ut er trinn én.

– Det jeg kan si er at vi denne uken hadde et uformelt møte med representanter fra Midt-Troms Motorferdselforening, der vi drøftet forberedelsesarbeid til utredningsprosess med sikte på å etablere en snøscooterløype for rekreasjonskjøring på lenvikhaøvøya, sier han til Folkebladet.

Når en løype eventuelt kan bli en realitet er vanskelig å si, nettopp fordi at saken skal til politisk behandling.

– Annonsering av planoppstart kommer sannsynligvis til å finne sted i løpet av våren, forteller Grosås.