Fremskrittspartiet i Lenvik kommune vil legge frem et forslag i kommunestyremøtet 8. mars, der de vil innføre samboergaranti.

– Fremskrittspartiet mener det er en selvfølge at ektepar eller samboere skal få lov til å tilbringe hele livet sammen. Det er derfor vi nå ønsker å innføre en samboergaranti i Lenvik kommune som vi ønsker videreført i Senja kommune, sier Tonny Nylund, som er gruppeleder for Lenvik Frp, i en pressemelding.

Garantien går ut på at at dersom en av ektefellene eller samboerne får vedtak om langtidsplass på sykehjemmet, skal også den andre ektefellen eller samboeren få bo på sykehjemmet. Forslaget legger også opp til at rådmannen innarbeider ektepar- eller samboerrom i planleggingen av nye sykehjem.

Partiet mener det ikke er riktig at et ektepar eller samboere må skilles dersom én av dem får behov for plass på sykehjem.

– Å få bo sammen med den man er glad i er viktig for både livsgleden og tryggheten til den enkelte. Det er en trygghet de eldre i Lenvik og den nye Senja kommune fortjener.

– Selv om en samboergaranti kan medføre en ekstra beboer i avdelingen er det ikke å komme bort fra at ektefelle eller samboer også må sees som en ressurs. Samtidig er det ved innføring av en samboergaranti viktig å understreke at dette skal være en frivillig ordning for begge ektefellene eller samboerne. Viktig er det også at ektefellene får bo på samme rom om de ønsker, heter det blant annet i forslaget fra Fremskrittspartiet, som også viser til at dette er noe flere kommuner allerede har innført, og at det har blitt oppfordret fra regjeringen å innføre en slik garanti.

Motta nyhetsbrev fra Folkebladet — klikk her for å melde deg på