Det familieeide selskapet TK Service Troms på Asplund i Lenvik kommune har travle dager for tiden.

– Ja, det er veldig hektiske dager. Skal man være med på leken og tjene penger på dette så må man nesten være tilgjengelig 24 timer i døgnet, medgir daglig leder Kenneth Johannessen.

TK Service Troms driver med service og reparasjon av Thermo King kjøleaggregat på trailere. Men transport utgjør hoveddriften, og da er det hovedsakelig fisk på vinteren og asfalt på sommeren det går i. Og det går godt.

Regnskapet viser en omsetning på 3,2 millioner kroner og et overskuddet før skatt på 249.000 kroner i 2016. Regnskapet for 2017 er ikke klart ennå, men overskuddet har økt betydelig, ifølge Johannessen.

– Det foreløpige resultatet for 2017 ser ut til å bli nærmere 1 million kroner før skatt, sier Johannessen.

Økning

Johannessen forteller at de har opplevd en jevn økning av oppdragsmengde helt siden oppstarten i 1990.

– Vi opplever at det blir bare mer og mer å gjøre for hvert år som går, sier han.

Årsaken til dette sier Johannessen skyldes hovedsakelig veksten i sjømatnæringen på Senja.

Vekst i sjømat

– Det eksporteres mer og mer fisk, og sjømatnæringen ekspanderer og vokser. Det kommer flere folk, mere varer og frakt, og flere trailere som kjøres sund og må repareres, sier Johannessen.

Samme årsaken gjør at firmaet opplever en stor økning i transportoppdrag.

– Det er mye fisk som skal fraktes avgårde, og vi frakter også mye fisk mellom brukene i Nord-Norge, sier han.

Den økende oppdragsmengden gjør at Johannessen nå velger å utvide bedriften på transport-siden. Han har kjøpt en ny semitrailer med trekkvogn, semitralle for Thermo og en semihenger for asfalt. Totalt utgjør det en investering på 2,5 millioner kroner for firmaet. Den nye bilen skal skal brukes til å kjøre fisk om vinteren og asfalt om sommeren. Johannessen utvider også derfor firmaet fra to til tre ansatte, hvor den nye medarbeideren skal betjene den nye bilen.

– Jeg har fått mange søkere til jobben, og er nå i en prosess med å se på hvem som er den beste kandidaten, sier Johannessen.

Motta nyhetsbrev fra Folkebladet — klikk her for å melde deg på