Det var kokkeskolens velferdsklubb som arrangerte det utrolig delikate møljekalaset. En tradisjon de har holdt vedlike siden 2004.

De 100 gjestene kunne kose seg med en masse herlige retter. Som forrett fikk man servert en herlig fiskesuppe med lakseboller og så var det fritt fram for hva man ville ha.

Det var et langt bord hvor man fant lever i mange forskjellige utgaver, vanlig kokt, kokt med hvitløk og i torskemager med rå løk. Det var kokt og stekt rogn. Stekte torskekjaker og sprøstekte tunger. Og selvfølgelig skrei, både kokt og stekt for å nevne noe. Og alt mulig slags tilbehør.

Lang kø

Og gjestene var ikke tungbedt, det var lang kø og de mange fiskeelskerne forsynte seg både to og tre ganger. Man kunne også få kjøpe drikke til maten.

– Det var rett og slett fantastisk. Laksesuppa vi fikk til å begynne med var veldig god. Den kunne vi gjerne ha fått litt mer av. Jeg syntes at kjakene og de stekte tungene var det beste på fiskebordet, lever er ikke min favoritt. Men fisken var også skikkelig god, det var også rogna, både den kokte og den stekte, mente Knut Christensen, som besøkte fiskebordet opptil flere ganger.

Med i kokkeskolens velferdsklubb er lærerne og andre ansatte på Senja vidergående skolested Finnfjordbotn, restaurant og matfag.

Studieturer

– Vi har leid lokalene av skolen og arranger denne middagen for å få penger til studieturer til blant annet Frankrike, Spania, Hellas, Italia, Irland og Tyskland, sier Stig Hansen i velferdsklubben.

Velferdsklubben har elevene med seg i det forberedende arbeidet og lørdag kveld var tre av elevene med. En av dem var Mohamad Alothman.

– Jeg kommer fra Syria og kom til Norge i 2015. Til da hadde jeg ikke spist fisk i det hele tatt, men jeg har virkelig fått sansen for fisk. Nå spiser jeg fisk minst tre ganger i uka. Jeg har fått opphold i Norge og har veldig lyst til å jobbe med mat, så derfor begynte jeg på denne skolen, forteller han.

Motta nyhetsbrev fra Folkebladet — klikk her for å melde deg på