Hun har ikke engang fått en tilbakemelding fra kommunen i denne tiden. Saksbehandlingen er et klart brudd på forvaltningsloven.

Ikke hørt noe på to år

– Jeg søkte om å kjøre med snøskuter til hytta mi i Seljeskogen. Jeg har hatt dispensasjon i flere år, men den gikk ut for to år siden. Så søkte jeg på nytt elektronisk på kommunens hjemmeside. Det var i mars 2016. Da jeg ikke hørte noe fra dem prøvde jeg på nytt i april. Jeg skulle blant annet kjøre ved til hytta. Jeg tenkte det kanskje var noe feil med datasystemet. Så jeg tok i tillegg kontakt med en ansatt i kommunen. Ho skulle snakke med landbrukssjefen og skulle ordne slik at jeg fikk søknaden i posten. Nå har det snart gått to år. I januar i år sendte jeg en ny mail til landbrukssjefen i Salangen og refererte til søknaden og ba han undersøke om det har skjedd noe i saken. Men fortsatt har jeg ikke hørt noe. På disse to årene har jeg ikke fått en eneste tilbakemelding, sier Marthinsen til Folkebladet.

Ingen feil i opplysningene

– På denne tiden har jeg ikke kunne kjøre til hytta. I tillegg har jeg vært gravid, gått med hofteplager og hatt bekkenløsning. Jeg har ikke hatt mulighet til å gå til hytta på ski. Så jeg har nesten ikke vært der i denne tiden, fortsetter hun.

– Jeg lurte på om noe var feil i opplysningen jeg ga kommunen. Men jeg har sjekka adresse, mail og søppelpost. Alt er riktig. Jeg skjønner ikke hva som skjer. Og jeg har prøvd å ringe landbrukssjefen, men du får aldri tak i han. Jeg jobber på Setermoen og har et par ganger slutta litt tidligere for å spørre han direkte på kontoret. Men jeg har aldri lykkes med å treffe han, sier hun.

Klaget til fylkesmann

Folkebladet kjenner til nok et tilfelle ut fra fylkesmannens postjournal. Tommy Øvergård i Salangen søkte i slutten av august 2017 om dispensasjon for å kjøre til hytta. Han fikk heller ikke svar på søknaden.

Dermed klaget han saken til fylkesmannen. Fylkesmannen måtte sende to brev, ett i november 2017 og ett i starten av januar i år før det ble fortgang. I slutten av januar fikk Øvergård innvilget sin dispensasjonssøknad.

– Dette er ikke godt nok

Rådmann Frode Skuggedal i Salangen kommune beklager situasjonen.

– Ja, her er det bare å beklage, det er uholdbart at det er slik. Dette er et problem jeg gradvis har blitt kjent med. Men vi har tatt grep om denne situasjonen med å omstrukturere og omorganisere dette området, slik at vi får frigitt mer ressurser til saksbehandling. Og vi har satt i gang en intern dugnad, et krafttak for å få unna gamle saker. Den jobben pågår for fullt, sier Skuggedal.

– Til de som har venta kan jeg ikke si annet enn at jeg beklager og at vi skulle vært foruten denne situasjonen. Kommunen har plikt til å svare. Er det vanskelige saker skal vi uansett gi et foreløpige svar. Dette er ikke godt nok, sier Skuggedal.

– Blir Marthinsens sak prioritert siden hun har venta i to år?

– Jeg kjenner ikke enkeltsakene, men alle skal prioriteres og få en rask behandling nå, det er målet vårt, sier han.

Rådmann Frode Skuggedal i Salangen kommune beklager den lange ventetiden og at kommunen ikke har gitt noen tilbakemeldinger.
Manglende svar som i denne saken er brudd på forvaltningsloven. Foto: Ukjent