Torsken veide over 46 kilo i bløgget tilstand, det vil si etter at blodet var tappet av den.

– Det er den største jeg fisken jeg noensinne har fått siden jeg startet fiskerkarrieren i 1984, sier skipper Ståle Pettersen som ror fiske på Klakken med Trond Hugo Sørensen som mannskap.

Han forteller om spennende minutter da torsken kom opp under draging av garnene på Klakkan fredag.

– Torsken hang løst i garnet, jeg trodde ikke vi skulle klare å berge den om bord. Det var spennende. Langkroken er ubrukelig på en slik stor fisk. Heldigvis greide jeg å huke tak i den med høtten. Jeg holdt på å slite armene av meg da jeg halte den inn, forteller Pettersen.

Nesten rekord

På nett fant han ut at verdens største torsk som er registrert veide 47 kilo — ubløgget. Med andre ord var det ikke langt unna ny rekord.

– Heller ikke kollegene mine hadde sett en større torsk, sier Pettersen.

På land hos Brødrene Karlsen på Husøy ble ruggen sløyd og vekta viste da 39 kilo. Det er nok til 130 middager á 300 gram. Denne ene torsken var alene verdt nærmere 1.000 kroner med dagens kilopris for mannskapet på «Breivik Senior». Rogna den hadde i magen veide 6 kilo.

- Mye stor fisk

- Det var enormt med stor fisk i Klakkan i dag (fredag). Og det var mye av den også. Alle gjorde gode fangster. Selv leverte vi 8.000 kilo i sløyd vekt i dag, forteller Ståle Pettersen.

- Hvor mye utgjør dette på lenka?

– Det utgjør et par tonn på lenka sløyd. Det er meget bra. Vi er også heldige med været, det må vi bare utnytte

Ståle Pettersen er fornøyd med fisket om dagene. Ekstra artig synes han det var å dra i land tidenes stortorsk for egen del i Klakkan. Foto: Knut Pettersen