I dag, torsdag behandles arbeidsmiljørapporten i Berg kommunestyre, en rapport hvor rådmannen får sterk kritikk som går på hans oppførsel ovenfor medarbeidere i rådhuset. Under emnet Revisjon på møteinnkallelsen til kommunestyremøtet ble det orientert om rapporten.

Etterpå stod rådmannen oppført med en halvtimes orientering uten nærmere spesifikasjon. Rådmannen brukte innlegget til det som framsto som en forsvarstale i kjølevannet av rapporten.

– Det er mulig at noen har opplevd at jeg eller andre har trakassert, det beklager jeg på det sterkeste , sa rådmann Tore-Jan Gjerpe fra talerstolen.

Ikke fornøyd

Videre sa Gjerpe at hans mål som leder har vært å sørge for at folk har det trivelig fra jobb. Han påpeker også at han ikke er fornøyd med metodene og hvordan en kom frem til konklusjonen i rapporten.

– Jeg mener at en må se opp mot at kommunen ikke har mottatt en eneste rapport om arbeidsmiljøet de siste to og et halvt årene. Som jeg har påpekt har jeg betvilt gyldigheten og troverdigheten til denne rapporten. Det er beklagelig at kontrollutvalget behandlet saken uten at jeg ble invitert til å diskutere mitt syn på rapporten.

Handling

Gjerpe påpekte også at å føle seg trakassert av rådmann er en alvorlig sak og har forståelse hvis kommunestyret må gjøre noe med dette.

– Jeg håper at jeg har tillit hos de ansatte, men hvis kommunestyret mener rådmannen trakasserer, forstår jeg at det må handles deretter, sa Gjerpe avslutningsvis.

Saken skal behandles som siste sak i kommunestyret, og ordfører Roar Åge Jakobsen har informert at det blir ikke for sent torsdag ettermiddag.