Melder god start på vinterferien

Selv om snøen laver ned i sør, er gode utsikter for helgeværet og resten av uka i Midt-Troms.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

Sola skinner på valentinsdagen, og yr.no melder god værmelding frem til over helga.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Onsdag 14. februar er nok en dag med solskinn i Midt-Troms, men noe vind må en være forberedt på. Utover uka kommer det noen skyer sigende inn, men sola vil nok fortsatt kunne skinne gjennom flere steder.

Vind

Med en laber bris på opptil syv meter i sekundet vil det selv med sol bli kaldt på Finnsnes og områdene rundt, denne onsdagen. Temperaturen viser tre kuldegrader.

Utover uka vil vinden avta noe, men sola kommer til å gjemme seg bak et skydekke.

I kystnære strøk vil det også bli noe vind med opptil seks meter i sekundet. Temperaturen vil variere, men være mildere enn på innlandet. Temperaturen viser en til tre kuldegrader.

Også indre strøk vil kjenne på vindkastene med opp til fem meter i sekunder i Bardu. Også her vil sola gjemme seg bak skyene etter denne onsdagen.

Ingen nedbør eller snø er meldt de nærmeste dagene, gjeldene for hele Midt-Troms.

Vinterferien

I neste uke starter vinterferien og noen starter allerede denne uken. Selv om det i sør er meldt snø og atter snø, har Nord-Norge har derimot fått langt mindre snø enn vanlig, skriver yr.no

– Værsituasjonen har vært veldig stabil. Lavtrykkene har gått inn i Sør-Norge, hvor det har blitt mange runder med påfyll av snø fordi det har vært kaldt. På kysten er det mildere, så der kommer nedbøren som regn. Nord-Norge har som regel vært nord for disse lavtrykkene, eller i et høytrykksområde, slik at det har kommet lite nedbør der siste tiden, sier Meteorolog Ida Fossli.

Se værkartet øverst i saken for den siste oppdaterte værmeldingen.