Det var i august i fjor at ei Lenvik-kvinne tråkket for hardt på gassen da hun kjørte over Gisundbrua. I utgangspunktet ble hun ilagt et forelegg for å ha kjørt i 76 kilometer i timen i 50-sonen. Ettersom kvinnen nektet å vedta forelegget, havnet saken i Senja tingrett.

Der erkjente hun å ha kjørt for fort, men ikke så fort som politiet hadde målt henne til. Kvinnen fortalte at hun hadde sett på speedometeret og at dette viste 60 kilometer i timen. I retten hevdet kvinnen at det var en annen bil på brua på det aktuelle tidspunktet, og at det kanskje derfor hadde vært en sammenblanding av de to kjøretøyene under fartsmålinga.

Korrekt måling

Politibetjenten, som utførte målinga, forklarte seg imidlertid ulikt og sa at det kun var kvinnens bil som var på brua da målinga ble utført.

I retten ble det vurdert om laserapparatet brukt under fartsmålinga var brukt feil eller at andre feil slo inn, blant annet om reflekser i veibanen kan ha skapt forstyrrelser. Etter å ha hørt politibetjentens forklaring, samt sett på en utredning utført av Troms Trafikkompetanse, kom retten frem til at så ikke var tilfelle.

«Etter rettens syn foreligger det ikke holdepunkter for å reise tvil omkring at laserapparatet før under og etter bruk er kontrollert i henhold til gjeldende instruks. Retten viser her til at også forsvarer har lagt til grunn at det ikke foreligger noen klare brudd på instruksen i denne sak», heter det i dommen.

Mister førerkortet

I forbindelse med straffutmålinga fant retten det riktig å sette straffen til en bot på 11.500 kroner. Kvinnen mister også retten til førerkortet i åtte måneder.

I forbindelse med tapet av førerkortet vurderte retten om en slik straff ville være uforholdsmessig for kvinnen, men konkluderte med at så ikke var tilfelle.

«Hensynet til trafikksikkerheten veier her tungt og retten kan ikke se at tiltaltes sykdomshistorikk og arbeidssituasjon, skulle gjøre at fastsettelse av en tapstid på åtte måneder må anses uforholdsmessig», heter det i dommen.