Folkebladet skrev tidligere om en arbeidsmiljøundersøkelse Komrev Nord har gjennomført på bestilling fra Berg kommunes kontrollutvalg, som viser at flere av de ansatte reagerer på rådmannens opptreden.

Følers eg trakassert

Enkelte av de ansatte på rådhuset i Berg kommune føler seg sågar trakassert av rådmannen Tore-Jan Gjerpe. I rapporten fra undersøkelsen pekes det blant annet på uakseptabel oppførsel hvor ordet «trakassering er benyttet, høylytt kjefting på ansatte, mye roping til ansatte, «slengt ut» beskyldninger, bruk av ukvemsord, fratatt ansatte arbeidsoppgaver, ansatte mener rådmannen skaper konstant usikkerhet på grunn av hvordan han vil reagere i ulike situasjoner, rådmannen sparer og bruker informasjon han mottar mot ansatte, og at de ansatte reagerer på rådmannens evne til å lytte.

Vil ikke kommentere

Ordfører i Berg kommune, Roar Åge Jakobsen, sier til Folkebladet onsdag at han ikke ønsker å kommentere saken.

– Jeg vil ikke uttale meg om en sak som egentlig er en personalsak, sier Jakobsen.

– Selv om det er øverste leder så skal den personen også ha et personvern, fortsetter han.

Jakobsen sier han foreløpig er usikker på hvordan kommunen skal løse saken.

– Kan Berg kommune være bekjent av en slik kultur på rådhuset?

– Nei, absolutt ikke. Det er en trasig sak at det skal ha blitt en slik kultur her, sier Jakobsen.

Torsdag skal saken opp i kommunestyret. Kontrollutvalget har gitt en innstilling til kommunestyret i tre punkter. I første punktet innstilles det på at kommunestyret ber rådmannen om å følge opp revisjonens anbefaling om å utvikle systemer og rutiner i tråd med krav i regelverket for å sikre ivaretakelse av arbeidsmiljøet ved rådhuset. I det andre punktet innstilles det på at oppfølging av revisors anbefaling fra rapporten på ytterligere tiltak for å styrke arbeidsmiljøet ved rådhuset skal legges fram i kommunestyret med åpen innstilling. I det tredje punktet er innstillingen at kommunestyret skal ta rapporten forøvrig til orientering.