Dårlig arbeidsmiljø: - En trasig sak, sier ordføreren

Ordfører Roar Åge Jakobsen sier det er trist at det har oppstått en kultur av betydelig dårlig arbeidsmiljø på rådhuset i Berg. I dag skal saken opp i kommunestyret.

-TRASIG: Ordfører i Berg Roar Åge Jakobsen sier han syns det er trasig at det har blitt en kultur av dårlig arbeidsmiljø på rådhuset.  Foto: Arkiv

nyheter

Folkebladet skrev tidligere om en arbeidsmiljøundersøkelse Komrev Nord har gjennomført på bestilling fra Berg kommunes kontrollutvalg, som viser at flere av de ansatte reagerer på rådmannens opptreden.

Følers eg trakassert

Enkelte av de ansatte på rådhuset i Berg kommune føler seg sågar trakassert av rådmannen Tore-Jan Gjerpe. I rapporten fra undersøkelsen pekes det blant annet på uakseptabel oppførsel hvor ordet «trakassering er benyttet, høylytt kjefting på ansatte, mye roping til ansatte, «slengt ut» beskyldninger, bruk av ukvemsord, fratatt ansatte arbeidsoppgaver, ansatte mener rådmannen skaper konstant usikkerhet på grunn av hvordan han vil reagere i ulike situasjoner, rådmannen sparer og bruker informasjon han mottar mot ansatte, og at de ansatte reagerer på rådmannens evne til å lytte.