KomRev Nords omfattende rapport om en anskaffelsessak i Lenvik konstaterte som kjent omfattende brudd på anskaffelsesreglene og habilitetsreglene. 15. februar lander rapporten på bordet til kontrollutvalget i Lenvik.

Brudd på straffeloven?

I innstillinga til kontrollutvalget, forfattet av Bjørn H. Wikasteen fra K-sekretariatet, tas det til orde for å få saken juridisk vurdert.

Grunnlag for alvorlig kritikk

For øvrig innstilles det på, med bakgrunn i forvaltningsrapporten, å rette alvorlig kritikk mot tidligere rådmann og administrasjonen i Lenvik for gjentatte brudd på regler om offentlige anskaffelser, samt for manglende etterlevelse av regler for avledet habilitet.

– Ingen overraskelse

– Jeg har vært involvert i politikken i rundt ti år, og jeg har vært involvert i flere forvaltningsorganer og jobber innenfor offentlig forvaltning, men aldri før har jeg lest en rapport som så til de grader slakter et forvaltningsorgan som det denne rapporten gjør. Her fortelles det om brudd på anskaffelsesreglementet, brudd på forvaltningsloven og ikke minst habilitetsreglementet. For meg personlig kommer ikke dette som en stor overraskelse, men det som er nytt at vi denne gangen har alt svart på hvitt fra en faglig og uavhengig instans — det er ingen tvil lenger, sa Agovic-Nordaas.