Nyhetsdøgnet 13. februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix 

nyheter

Troms

14.05

Tromsø: Mannen i 20-årene, som tidligere i morgen ble pågrepet for innbrudd, vil bli fremstilt for varetektsfengsling. Han kan betraktes som en gjenganger hos politiet, skriver politiet på Twitter.

04.38

Tromsø: Troms politidistrikt opplyser på Twitter at de har gjennomført flere kontroller. trafikkontroll Rus/dok kontroll v/Lunheim. 14 kontrollerte, ingen reaksjoner. I Grønnegata: 10 kontrollerte, 1 reaksjon på solfilm, fjernet på stedet.

I Kobbevegen, 3 kontrollerte, ingen reaksjon

Finnmark/Nordland

I begge nabofylkene har det vært en stille for politidistriktene. Det opplyses på Twitter.

Ol 2018

07.40

Kjetil Jansrud sliter i Slalåmløypa. Det er svært tøffe vindforhold i løypa og pallplasseringen glipper.

07.30

Aksel Lund Svindal står av slalåmen etter å ha ligget på en 2. plass i første øvelse.

05.25

Den japanske kortbaneløperen Kei Saito sier han vil bevise sin uskyld etter at han testet positivt på et forbudt stoff i OL-byen.

Saito er reserve på det japanske laget og har ikke vært i aksjon så langt under OL.

Få med deg det siste innen vinter-OL her.

Medaljestatistikken viser Norge på en totalt 4. plass med to gull, fire sølv og tre bronse.

Norge

05.40

Ap kommer med 17 forslag mot overgrep. Politiet har for få ressurser, helsevesenet har ikke fulgt med i timen og internett har senket terskelen for å begå overgrep, mener Aps Lene Vågslid. Les mer her.

05.15

Norske svineprodusenter må tirsdag møte hos landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) for å diskutere dyrevelferd. Les mer her.

02.46

Senterpartiet kan bli tungen på vektskålen når Stortinget stemmer over SVs forslag om å skille mellom ideelle og kommersielle private barnehager. Les mer om saken her.

01.46

Avtroppende leder i Hordaland KrF, Pål Kårbø, tror partiet vil tjene på å takke ja til invitasjonen om å slutte seg til Erna Solbergs regjering. – Det er der makten ligger, sier han til Klassekampen.

Verden

04.07

Minst fem personer har omkommet etter at nok en snøstorm herjer i Japan, melder lokale medier. Les mer om dette her.

04.00

ANC har i et møte besluttet å avsette president Jacob Zuma, opplyser ikke navngitte kilder til Reuters. Les mer her.

02.10

Taliban-topp i Pakistan skal være drept. Ifølge Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP) er deres nestleder Khalid Mehsud drept i et amerikansk droneangrep i fjellområdet Waziristan mandag morgen lokal tid, skriver NTB. Det har foreløpig ikke kommet noen offentlige uttalelser fra USA.

01.56

Trump-administrasjonen vil ha NASA ut av den internasjonale romstasjonen innen 2025. I budsjettforslaget foreslås det i stedet å sette av 150 millioner dollar til å oppfordre til kommersiell utvikling. Målet er å spare penger som heller kan brukes på å sende astronauter til månen igjen, skriver NTB


00.48

Svigerdatteren til president Donald Trump ble mandag brakt til sykehus etter å ha mottatt et brev med et uidentifisert pulver. Stoffet viste seg å være ufarlig. Les mer om saken her.