Kan komme avgjørelse i 2018

Jordskifterettsdommer Britt Stiberg i Ofoten og Sør-Troms jordskifterett legger opp til avgjørelse på Elvenes i Øvre Salangen i løpet av 2018.

Dragrace: I løpet av 2018 kan det bli avgjort om Salangen får verdens nordligste dragracebane. På bildet: Odd Roar Øgård med sin Ford Mustang med over 2.000 hestekrefter.  Foto: Privat

nyheter

Det står mye på spill i denne saken. Reguleringsplanen som står på vent inneholder flere ulike prosjekter og aktiviteter. Men det mest omfattende prosjektet er utvilsomt etableringen av dragracebanen.

Avventer en avklaring


Grunneiere sier nei til dragracebane

Grunneiere på Elvenes i Salangen mener nok er nok. Nå vil de stoppe etableringen av den nye dragracebanen på Arena Elvenes.

Stiftelsen Elvenes Motorsportsenter og selskapet Arctic Raceway AS skal i tilfelle stå for byggingen av det som kan bli verdens nordligste dragracebane. Men først må altså rettighetene på eiendommen behandles. Prosjektleder Odd Roar Øgård kan ikke gjøre stort annet enn å vente.

– Nei, vi må bare avvente en avklaring i saken. Så når den kommer vil vi ta opp saken med kommunen igjen i forhold til etableringen av dragracebane, sier Øgård.