Nyhetsdøgnet 12. februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

OMKOM To personer omkom da et småfly styrtet i sjøen rett etter avgang fra Svolvær søndag.  Foto: Sander Lied Edvardsen / Lofotposten / NTB scanpix

nyheter

Troms

20.20

Finnsnes: Hund finner ikke hjem. En hund, mulig Kinesisk nakenhund, er tatt hånd om av innringer. Funnet løpende på gamle innfartsveien Sandvika / Skogen området. Ring 02800 hvis du savner en slik.

16.28

Harstad: Brannvesen og politi rykker ut mot Storjorda i Kvæfjord etter at en bileier melder om at hans bil er i full fyr. Ingen personer skadet, melder politiet i Harstad.

15.12

Tromsø/Bodø: Politiet i Nordland har frigitt navnene på de to omkomne i flyulykken i Svolvær søndag kveld. Det var 79 år gamle Leif Jarle Stamnes fra Tromsø og 63 år gamle Einar Halvorsen fra Langhus som omkom. Politiet ønsker tips fra folk som kan ha sett noe i løpet av hendelsesforløpet.

06.36

Senja. Louis S. Edvardsen i Lenvik er valgt til ny høyreleder i nyopprettede Senja Høyre, melder NRK Troms.

04.55

Tromsø: Politi stanset bilfører uten gyldig førerkort. Oppretter sak, skriver Troms politidistrikt på Twitter

23.07

STYRTET Småflyet LN-TOS fotografert på Vadsø lufthavn i september 2013. To personer omkom da flyet styrtet ved Svolvær søndag kveld.  Foto: Lars Christian Hansen / NTB scanpix

Et småfly styrtet i sjøen ved flyplassen i Svolvær i Lofoten, melder politiet klokken 20.55 søndag kveld. To mennesker omkom. Tromsø flyklubb bekrefter til NRK Troms og Nordlys at de to var medlemmer i byens flyklubb.

Finnmark

23.31

Honningsvåg: Brann i enebolig. Beboere skal ha kommet seg ut og flammene skal være slokket. Usikre omstendigheter. Nødetatene rykker ut, skriver Politiet på Twitter. Brannvesenet fikk raskt kontroll på flammen, skriver iFinnmark på sine nettsider.

Nordland

04.21

Mo i Rana: Mann pågrepet for vold mot to personer på privatadresse. De fornærmede kjøres til legevakt, skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

OL 2018

05.18

Snowboardkjører Silje Norendal (24) følte seg presset av OL-arrangør til å fullføre slopestyle-finaleløpet tross sterk vind. Det ble tilslutt en fjerdeplass på Norendal, men hun var langt fra fornøyd med arrangøren, skriver VG.

04.06

Samboerparet og curlingparet Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten tapte OL-semifinalen mot Canda 4–8. Nå skal curlingparet ut i bronsekamp, natt til tirsdag.

00.22

Kvinnenes storslalåm ble utsatt skriver det internationale skiforbundet (FIS) i en pressemelding. Årsaken er sterk vind. Storslalåmen er utsatt til torsdag.

Norge

06.17

En person er kjørt til sykehus for behandling etter at det startet å brenne i et næringsbygg i hovedstaden. Personen ble utsatt for røyk da vedkommende forsøkte å slukke brannen, dette melder Oslo-politiet.Brannvesenet skal nå ha kontroll.

04.14

Vegtrafikksentralen melder at riksvei 13 over Vikafjellet og fylkesvei 50 mellom Aurland og Hol er stengt. I tillegg er det kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda. Dette opplyser de om på Twitter.

01.22

Det brant i en brøytebil på Moland industriområde ved E18 meldte Agder-politiet på Twitter.

23.17

NRK: Elleve rumenere siktet for grov menneskehandel i Bergen. Les mer om saken her.

Verden

04.56

Etter kraftig fall forrige uke, er børsene i Asia på vei opp igjen. Fredagens opptur i New York bidro til en positiv start på uken. Mer om dette her.

03.53

Demokratene er villige til å sensurere deler av det omstridte FBI-notatet i håp om at Donald Trump sier ja til offentliggjøring etter at han forrige uke sa nei fordi dokumentet  inneholder «en rekke gradert og spesielt sårbare avsnitt». Dette skriver NTB.