Fotgjengerne som kom langs Strandveien og skulle ned til Eurospar, Stamina eller Brageklinikken, har hatt dårlige kår siden Refa Brygge i mars i fjor gjorde om på atkomsten til senteret. Fotgjengerfeltet ble flyttet og skulle kombineres med ei trapp og en rullestolrampe ned til senteret. Men ei ordentlig trapp og ei løsning for funksjonshemmede har latt vente på seg. I mellomtida har denne gruppen vært henvist til å bruke ei provisorisk strekkmetalltrapp.

Men torsdag denne uka kom det endelig ei permanent trapp på plass.

Endelig på plass - se innslag her.

Nytt firma

– Det er beklagelig og uheldig at dette har dratt ut i tid. Årsaken er at vi hadde en avtale med et firma som skulle levere trapp og rullestolløsning, men som ikke greide å få en fornuftig framdrift i prosjektet. Til slutt gikk vi bort fra avtalen med dette firmaet, og engasjerte i stedet Norbye Industriservice. De klarte raskt å komme opp med en løsning og sette tingene i bestilling, sier daglig leder ved Refa Brygge, Leif Gunnar Arnesen.

Heis for funksjonshemmede

Han legger til at prosjektet ikke er helt ferdig.

– Opprinnelig tenkte vi å montere en rullestolrampe i tillegg, men nå viser det seg at denne vil være for plasskrevende. Vi ser dermed en heis som et bedre alternativ. Det vil bli en lignende heis som den som er montert ved Kunnskapsparken. Denne får vi imidlertid ikke ordnet før til våren, sier Arnesen.

En av dem som er glad for bedre forhold er 16-årige Maria Holmen fra Rossfjordstraumen.

– Det er fint at de har fått opp trappa. Da slipper jeg å gå rundt, sier Maria som pleier å være på trening ved Stamina.

Refa Brygge har totalt brukt rundt 80 millioner kroner på oppussing, ny infrastruktur og opparbeiding av parkeringsplasser. Den nye trappa beløper seg til 100.000-150.000 kroner, mens det vil påløpe ytterligere noen hundretusen til heis, opplyser Leif Gunnar Arnesen.

NY TRAPP: Endelig kan gående komme seg ned til Refa Senter på et trygt og sikkert vis fra Strandveien. Neste skritt for Refa Brygge blir å montere en heis i forbindelse med overgangen. Foto: Vidar Bjørkli