Nyhetsdøgnet 9. februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

15.47

Storsteinnes: – Vi er på tur til Storsteinnes etter melding om branntilløp i en sentralstøvsuger i en bolig, melder operasjonslederen ved Troms politidistrikt. Det opplyses at brannvesenet er på stedet og har kontroll. Det skal ha vært fyr i selve sentralenheten og ikke noe spredning. Støvsuger er kastet ut, skriver politiet på Twitter.

Oppdatert kl. 16:58: Sier ut til at årsaken til branntilløpet er at det er støvsugd aske forut for branntilløpet, opplyser politiet.

13.48

Målselv: Politiet har hatt kontroll på belte- og mobilbruk ved Fagerlidal skole. 90 bilførere ble kontrollert, men ngen overtredelser, skriver politiet på Twitter, og understeker med et «bra».

04.09

Tromsø: Politiet hadde fartskontroll i Stakkevollvegen i natt. En ung mannlig fører mistet førerkortet for å ha kjørt i 67 km/t i 40-sonen.

02.30

Tromsø: En taxisjåfør kontaktet politiet da to kunder stakk fra taxiregning. Patruljen oppsøkte mennene og sørget for at turen ble betalt.

01.50

Tromsø sentrum: En mann i 20 årene anmeldes for å nekte å oppgi personalia til politiet

00.15

Harstad: Politiet hadde trafikkontroll på Sama. En bil ble avregistrert for å kjøre helt uten lys bak. Mangellapp utstedt

Finnmark

20.22

Hammerfest: Politiet har i kveld forsøkt å stanse en bilist grunnet mistanke om ruspåvirket kjøring. Mistenkte nektet å stoppe. Forfølgelse av kjøretøy. Mistenkte stoppet ved hjelp av tyngere kjøretøy i Skaidi. Mannperson i 20-årene pågrepet.

Norge

Kvinne omkom i påkjørsel i Kristiansund

Kristiansund: En eldre kvinne omkom etter å ha blitt påkjørt i Kristiansund ved midnatt natt til fredag.

– En eldre kvinne døde da hun ble påkjørt av en bil i et byggefelt i Kristiansund, opplyser operasjonsleder Per Åge Ferstad til NTB like over klokken 6 fredag morgen.

Føreren av bilen var en eldre mann. Han ble ivaretatt av helse på stedet.

– Det er ingen mistanke om rus. Det er rett og slett en tragisk hendelse, sier Ferstad.

– Vi har teknikere og etterforskere på stedet som driver å undersøker nå.

Politiet fikk melding om påkjørselen klokken 0.02 natt til fredag, skriver NTB.

Mann pågrepet etter kioskran i Trondheim

En mann er pågrepet etter å ha truet til seg et mindre pengebeløp fra en 7-elevenkiosk i Trondheim sentrum natt til fredag.

– Mannen kommer inn i kiosken og sier han har et våpen, og dermed tvinger en ung ansatt til å gi fra seg et mindre pengebeløp, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt til NTB klokken 1.15.

– Etter god beskrivelse fra den ansatte blir han påtruffet av politiet. Han hadde ikke pistol.

Raneren er en kjenning av politiet, opplyser Brandmo. Den ansatte blir ivaretatt av arbeidsgiver.

Politiet meldte om hendelsen like over klokken 1. Ranet skjedde i Thomas Angels gate i Trondheim, melder NTB.