Yifan Bai heter den kinesiske bloggeren. Han er ivrig snowboardkjører og er kanskje den kineseren som er mest opptatt av skisport. Bai når ut med sin blogg til omtrent en million av de to millioner kineserne som er opptatt av skisport. Nå har han skaffet seg en norsk partner.

– Yifan Bai er en svært kjent blogger som lever av å reise rundt i verden og blogge om skidestinasjoner. Han hadde lyst til å komme til Norge, og vi ble anbefalt å dra til Målselv fjellandsby, sier partner Even Moss Lundemo.

Turoperatør

Den kinesiske bloggeren har med seg en landsmann som gjennom sin klubb i Bejing selger skiturer for næringslivet i Kina.

– Han er på utkikk etter norske skidestinasjoner for disse næringslivsfolkene. Men også for familier som er ute etter det mer spektakulære, som nordlys og skiopplevelser under nordlyset, hundekjøring og andre vinterlige aktiviteter. Vi promoterer norske destinasjoner på kinesisk internett. Vi tilbyr å lage en presentasjon av anlegg som kommer ut i de i riktige kanalene på nettet, for kineserne har ikke tilgang til facebook, instagram eller twitter som vi har, sier Moss Lundemo.

Han legger til at dette er tilrettelagt informasjon som går rett ut til kundene og ikke via turoperatører alene.

Kamerateam

Yifan Bai har med seg et kamerateam som skal filme aktiviteten i Målselv fjellandsby og hundekjøringen som teamet også skal være med på i løpet av helgen.

– Yifan Bai når ut til rundt en million mennesker i Kina. Det er bare to millioner kinesere som står på ski, så han dekker nesten halve markedet. Det har skjedd mye i Kina de siste årene. Næringslivet er på vei opp og folk får mer penger å rutte med. Det er veldig interessant å være her i Målselv fjellandsby. Vi ser jo at Tromsø er sprengt og det gjelder å få folk fordelt utover. Kineserne er veldig opptatte av aktiviteter. Det er veldig mange kinesere i Norge og Nord-Norge, men få av dem velger skiaktiviteter. Derfor ønsker vi å være frampå fordi skiinteressen i Kina er sterkt økende, sier Moss Lundemo.