Bevæpnet politi pågrep person i Sjøvegan

Politiet måtte bevæpne seg da en person kom med trusler i en politiaksjon. Vedkommende er nå pågrepet.

RYKKET UT: To politipatruljer fra Finnsnes har rykket ut mot Sjøvegan.  Foto: NTB Scanpix

nyheter

To politipatruljer rykket fredag kveld ut fra Finnsnes mot Sjøvegan.

Til Folkebladet bekrefter operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Kåre Munkvold, at en person er pågrepet etter en aksjon.

- Vi har vært på Sjøvegan der vi dro i et oppdrag som gikk på vold i nære relasjoner. Da vi kommer til stedet har fornærmede kontroll og vi drar til et annet hus for å snakke med mistenkte. Da blir vi truet på en slik måte at vi velger å bevæpne oss. Vedkommende er alene i huset og det er ikke frykt for at andre skal bli skadet. Den mistenkte nekter å komme ut og vi velger å forsterke oss med å tilkalle andre patruljer på stedet. Vi får bistand fra forsvaret som flyr en patrulje ned fra Tromsø, og litt over klokken 23.00 pågriper vi personen uten dramatikk, sier Munkvold til Folkebladet.

Ikke alvorlige skader

Videre forteller Munkvold at det vil bli opprettet sak og at den pågrepne er på vei til Tromsø for å bli satt i arrest. Den fornærmede har så langt politiet kjenner ikke alvorlige skader.

- Det har dreid seg om slag i hoderegionen. Politiet rykket ut med ambulanse som parallelt jobbet med den fornærmede mens politiet konsentrerte seg om den mistenkte. Vi har ikke fått beskjed at en bør være bekymret med tanke på den fornærmede, og vi antar da at det ikke dreier seg om alvorlige skader, sier Munkvold.

Tidslinjen

Klokka 22.24 sier enn ordknapp operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Kåre Munkvold, sier til Folkebladet at de har rykket ut til en uavklart situasjon på Sjøvegan.

Klokka 22.45 kan operasjonsleder Munkvold fortelle at situasjonen dreier seg om at de skal forsøke å få kontroll på en person, og at hendelsen foregår et sted på sørsiden av Sagfjorden i Salangen.

Ifølge Munkvold skal ingen være skadd i situasjonen.

Klokka 23.39 melder politiet på Twitter at de har pågrepet en person etter at han truet politiet som ville snakke med ham etter en hendelse på stedet.

- Pågripelsen skjedde uten skade på personer, skriver politiet.

Forsvarets helikopter fra Bardufoss har bistått med helikopterstøtte under hendelsen.