Helse Nord-sjefen: Ingebrigtsen trakk seg på grunn av trusselsaken

Helse Nord-sjef Lars Vorland bekrefter ovenfor iTromsø at truslene Tor Ingebrigtsen skal ha rettet mot styreleder Marianne Telle var utløsende årsak til at han nå trekker seg som UNN-sjef, melder an.no.

Administrerende direktør i Helse Nord RHF, Lars Vorland og styreleder Marianne Telle.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Helse Nord har nulltoleranse for trusler. I dette tilfellet er det gjort forsøk på å påvirke en demokratisk prosess med å true en styreleder, sier han til an.no.

Det var i forbindelse med en telefonsamtale før jul, i forkant av et styremøte, at Telle fikk det hun oppfattet som trusler fra den avtroppende UNN-sjefen.

Han skal ifølge Telle ha lagt ned krav om at hun sørget for at det ikke ble gjort noe vedtak om å legge et nytt PCI-senter til Bodø.

Telle sier til iTromsø at Ingebrigtsen sa at «vi er rasende på deg», «du vil bli knust» og «du vil ikke ha noe igjen».

Det var Dagens Medisin som først meldte saken onsdag kveld.

Vorland forteller at han tok opp saken med Ingebrigtsen i et møte 19. januar, og at Ingebrigtsen selv valgte å trekke seg i kjølvannet.

Telle sier hun vurderte å anmelde saken, men besluttet etter et møte med blant annet Ingebrigtsen at hun ikke ville gå videre med saken eksternt.

– Han forklarte at han var i en presset situasjon, innrømte truslene og ga en uforbeholden unnskyldning. Han lovte at det ikke var noe grunnlag for at represaliene skulle iverksettes, sier Telle til iTromsø torsdag formiddag.

Det har ikke lyktes iTromsø å få ytterligere kommentarer til saken fra verken Ingebrigtsen eller kommunikasjonssjef Hilde Pettersen ved UNN.

– Det pågår en del møter på UNN i dag som dessverre gjør at både Tor Ingebrigtsen og [styreleder] Jorhill Andreassen er veldig opptatt, skriver Pettersen i en sms til iTromsø klokken 14.57.

På spørsmål fra an.no om det var riktig å forsøke å dysse ned saken i offentligheten, sier Vorland at de på det tidspunktet mente det var rett.

- Sånn som det har blitt nå... jeg vet ikke hvordan det gagner saken. Eller hva som vil komme ut av det.