- Bare tull at barn ikke liker fisk

Regjeringen med fiskeriminister Per Sandberg i spissen gir 12,5 millioner til prosjekter som skal gi barn gode opplevelser med fisk og sjømat.

FISK TIL BARN Fiskeriminister Per Sandberg (t.v) vil ha barn til å spise mer fisk. Til høyre helseminister Bent Høie (H).  Foto: Fiskeridepartementet

nyheter

- Nordmenn spiser mindre fisk, og de unge spiser aller minst. Jeg hører mange si at barn ikke liker fisk, men det er bare tull, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP).

– Barn liker mat som smaker godt. Vi har fantastiske råvarer rett utenfor stuedøra, og det er mange flinke folk over hele landet som vil gi barn og unge mer kunnskap om sjømat og matlaging, og det er utrolig viktig for meg å støtte dem, sier Sandberg, ifølge en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

I følge Helsedirektoratets rapport "utvikling i norsk kosthold 2017" har sjømatkonsumet gått ned. Inntaket av fisk er særlig lavt i de yngre aldersgruppene. Derfor bør spesielt barn, ungdommer og unge voksne øke inntaket av sjømat for ikke å gå glipp av de helsemessige fordelene.

- Barn får i seg omtrent halvparten av dagens energiinntak i barnehagen. Maten de spiser der er med på å legge grunnlaget for vaner vi skal ta med oss videre i livet. Barnehage og skole er viktige arenaer for å etablere gode kostholdsvaner og derfor vil vi støtte tiltak som retter seg mot akkurat disse arenaene, sier helseminister Bent Høie (H).