Ifølge kultursjef Kurt Jan Kvernmo i Salangen kommune er det allerede kjørt opp løype mellom Seljeskog og Sjøvegan.

– Kanonfin trase

De aller fleste grunneierne som nektet tråkkemaskin å kjøre har altså snudd.

– I traseen for Salangstrimmen har vi ikke kommet til enighet med alle grunneierne. Og det samme gjelder i forhold til den gamle traseen mellom Høgda og Sjøvegan. Men SIF Ski har fått tillatelse av andre grunneiere til å hogge en litt kortere trase, så løypa mellom Seljeskog og Sjøvegan er per i dag kjørt opp. Denne løypa er litt kortere enn den gamle. Alle grunneierne her har skrevet under på en avtale, sier Kvernmo.

– Jeg har gått der et par dager nå og det er en kanonfin trasé. Nå er det fine forhold for skiløpere, sier han.

Omfattende løypenett

– Hvor mange kilometer løype er oppkjørt?

– Løypenettet i Seljeskogen er på omkring syv kilometer. Løypa mellom Sjøvegan og Seljeskogen er på omkring 12 kilometer. I tillegg har vi lysløypa på Sandbergan på et par kilometer og i Øvre Salangen på et par kilometer, sier Kvernmo.

I tillegg jobbes det med løypa fra Laberg i Salangen til Fjellkysten i Lavangen.

– Der skal det nå være klart til å begynne å kjøre opp løype. Tråkkemaskin skal kjøre opp fra Soløy til grensa til Salangen. Løypa på Salangen-siden skal kjøres opp med snøskuter og sporplog. Dette blir et veldig bra alternativ, sier han.

Ifølge Kvernmo er det nå kun en grunneier som nekter tråkkemaskin i traseen for Salangstrimmen.

– Alle ønsker jo at vi skal kunne bruke traseen vi har brukt før, men om grunneier nekter kan vi ikke kjøre opp løype der. Men jeg vet at det jobbes med ulike alternative trasévalg for Salangstrimmen om de ikke kommer i mål med den opprinnelige traseen, sier Kvernmo.

– Vi har kommet et langt skritt videre, noe vi blant annet kan takke skuterforeningen og SIF Ski for. Men også andre har jobba godt med denne saken, sier Kvernmo.