Nyhetsdøgnet 7. februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt og globalt.

BRANNTILLØP En elektrisk varmepute kan ha vært årsaken til at det tok til å brenne i en madrass ved Kroken sykehjem i Tromsø.  Foto: Jon Terje Eiterå, iTromsø

nyheter

Troms

15.20

Bardufoss/Heggelia: UP hatt kontroll på E6. 14 forenklede forelegg for fart, høyeste målt til 65 kilometer i timen i ei 50-sone, fire forenklede forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon og et gebyr for manglende bilbelte. Det melder operasjonslederen ved Troms politidistrikt.

00.04

Tromsø, Kroken sykehjem: Liten brann som nå er slokket. En del røyk på stedet. 4 personer evakuert og ivaretas av helsepersonell. Så langt ikke meldt om personskade.

Oppdatert melding klokka 00.17: Brannen startet i en madrass i en seng. Slokket av ansatte med pulverapparat og husbrannslange. Deres innsats roses av brannvesenet.

Ifølge iTromsø antydes brannårsaken å være en elektrisk varmepute som lå i senga, men dette skal undersøkes nærmere i løpet av dagen.

Nordland

20:58:

Statens vegvesen melder om følgende: Utekontrollen på kontrolltur i Brønnøysund. Kontrollert kj. -og hviletid på 2 kjøretøy. Brudd på pauser, kjøretid, kjøreperioder, døgnhvil og ukehvil. En sjåfør med utgått kjøreseddel, og en med kopi av løyve. Bruksforbud og anmeldelser.

Norge

06.00

Oslo: To parkerte biler sto fullstendig overtent på Vestli i Oslo natt til onsdag. Les mer her

01.45

Vestby: Politiet leter etter en maskert gjerningsperson, trolig en kvinne, som har ranet en bensinstasjon på Vestby i Follo natt til onsdag. – Politiet er framme på stedet. Ingen er skadd, meldte politiet i Follo på Twitter klokken 3.16. Ranet skal ha skjedd rundt 1.45 natt til onsdag.

Ifølge overvåkingsvideo kan det se ut som om vedkommende er en ung kvinne, sier politiet. Raneren har kun fått med seg tobakksvarer til en verdi av opp til 300 kroner.

Vedkommende var iført en rød bandana som maskering samt lys hettegenser, svart bukse, rosa ryggsekk og rosa sko, melder NTB.

23.46

Grimstad: En 19 år gammel mann som var etterlyst av politiet i Oslo, ble pågrepet av væpnet politi på Bergemoen i Grimstad tirsdag kveld. Les mer her