Folkebladet skrev tirsdag om nedbemanninga ved Troms Kraft Nett på Sjøvegan. Snart er det kun to ansatte igjen. I den forbindelse sa avdelingssjef montasje, Torfinn Salmi at beredskapen er blitt styrket.

Men det er et knippe bønder i Øvre Salangen langt fra enig i.

– Jeg har holdt på med melkeproduksjon i over 30 år. Strømmen går jo av og til som når det er uvær. Det regner vi med at skjer. Men i den siste tiden får de ikke reparert det innen rimelig tid i forhold til hva dem gjorde før. Vi har hatt tre større strømbrudd på vel ett år, to av dem rett før jul. Vi innen melkeproduksjon har aldri hatt aggregat fordi det tidligere har blitt reparert innen rimelig tid, sier Stein Inge Prestbakk.

– Tidligere kunne strømmen være borte kanskje tre-fire timer før den kom tilbake. Sist gang strømmen ble borte her gikk det nesten 30 timer, sier Stein Roger Pedersen.

Melka havna i sluket

Prestbakk forteller at melkebrukene er spesielt utsatt ved strømbrudd. På gården hans har melka havna i sluket på grunn av strømbruddene.

– Ja, det er kritisk for oss. Vi var heldig at ikke dyra fikk jurbetennelse som konsekvenser av strømbruddet sist gang. Det er ingen tvil om at beredskapen har blitt dårligere. Det har aldri vært slik før. Det er mulig vi har et ekstra dårlig nett i dette området. Og de melkebrukene vi har igjen i Salangen ligger akkurat her, og vi blir mest lidende av denne situasjonen. I alt ligger det vel omkring 50 hus i dette området, sier Prestbakk.

– Henger ikke på greip

– Det blir for dårlig når de skal sende folk som har en lang vei og kjøre og de er ikke kjent i området. De bruker jo lengre tid på å finne feilen nå enn da det var lokale folk ansatt i Troms Kraft, sier Prestbakk.

– Jeg forstår at kun tre skal være på vakt i disse kommune og hele Senja. Hvordan i verden skal de klare dette? Skjer det noe har det lett for å være flere steder samtidig, fortsetter han.

– Jeg har store problemer med å se at beredskapen er bedre som denne sjefen i Troms Kraft hevder. Dette henger ikke på greip, sier Pedersen.