Betraktelig mildere på kysten

Etter en lang periode med streng kulde har kvikksølvet i gradestokken steget betydelig på mandag.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

nyheter

På Finnsnes og på ytre Senja viser gradestokken over plusstreken. I Gryllefjord, Senjahopen og Husøy er det for eksempel ifølge yr.no én plussgrad mandag morgen. Temperaturen skal her stige til 3-4 grader tirsdag morgen for så å falle igjen utover tirsdag ettermiddag og kveld.

Det blåser stiv kuling fra sør-sørvest på yttersida, og det vil det gjøre hele mandag, ifølge yr.no. Vinden kan periodevis komme opp i sterk kuling på utsatte steder først på dagen. Den er ventet å spakne fra tirsdag.

Sludd og regn

Litt sludd og regn kan også påregnes på kysten, inkludert Finnsnes, mandag formiddag. Ellers blir det stort sett oppholdsvær.

På innlandet er det fortsatt kuldegradene som regjerer. Bardufoss har minus 16 grader nå på formiddagen mandag, men fra midt på dagen vil temperaturen stige til minus syv grader.

Tirsdag varter opp med sørøst bris, mens det om kvelden kan bli liten kuling utsatte steder. Det blir for det meste skyet og oppholdsvær, melder meteorologene.

Snøbyger

Og til deg som har savnet snø: Onsdag meldes det spredte snøbyger, særlig i ytre og sørlige områder.

Onsdag er kvikksølvet ventet å synke merkbart igjen, — til ned mot 7-graders merket på Finnsnes. Også ytterst på Senja blir det kaldt: minus 5 grader i Gryllefjord, for å ta et eksempel. På Bardufoss er temperaturen ventet å falle til minus 16 grader på onsdag.

Tirsdag ser for øvrig ut til å bli den fineste dagen på innlandet — med sol fra skyfri himmel, ifølge yr.no.