Det mener leder i Målselv Venstre, Rolf Austgard. Han registrerer at forsvarssjefen vil flytte hele NH90-flåten over på fregattene og la Kystvakta stå uten helikopterstøtte. Nok en spiker i kisten for flystasjonen, som fra før risikerer å miste helikopterstøtten til Hæren.

– Vi har hatt et vakuum knyttet til Bardufoss som andre miljø rundt oss har utnyttet til å sikre seg det som ligger i den teknologiske utviklingen. Det ser vi klare eksempler på. Nå er der krefter som ønsker å flytte hele NH90-flåten til Vestlandet, når det tidligere har vært jobbet sterkt mot å utvikle et helikoptersenter på Bardufoss rundt NH90. I tillegg flytter 339-skvadronen bort fra Bardufoss. Det bildet viser nå er at Bardufoss blir mer og mer nedbygget. Det er noen som vil «gruse» Bardufoss, sier Austgard.

– Lover at helikoptermiljøet ikke skal røres - les saken her.

Det som er viktig nå framover er å ta vare på arvesølvet, som Austgard kaller det.

– Kraftsamle

– Vi har fortsatt flyfag, UiT med flyskolen og et gryende forskningsmiljø. Det er viktigere enn noen gang å kraftsamle slik at vi får den utviklingen vi så for oss i 2008 og forsterket med stortingsvedtak i 2012, sier Austgard.

Lederen for Målselv Venstre mener det ikke er for sent, selv om helikoptermiljøet holder på å smuldre bort.

– Det er aldri for sent, men dess senere man kommer inn i en slik prosess, jo tyngre er det. Det må mer energi inn i arbeidet. Når man ikke får dette i prosess har vi meldt oss selv ut, og andre overtar, mener Austgard og sikter til miljøer sørpå.

Forsvarssjefen vil la fregattene få alle skandalehelikoptrene - les saken her.

Bli kvitt Bardufoss

Austgard mener man må se ting i sammenheng når det gjelder Bardufoss.

– Flyindustrien går dit det er penger. Vi ser at det gjøres så vanskelig som mulig å la Patria få etablere seg på Bardufoss, og jeg ser en sammenheng her. Ting settes i system for å bli kvitt Bardufoss. Det største utfordringen er å finne penger til innfasingen av F-35 kampfly. Det overstiger alt i Luftforsvaret for tiden. Politisk er det kommet vedtak om at Luftforsvaret samler seg om tre baser, Rygge, Ørland og Evenes. Da må Bardufoss reduseres og Andøya legges ned, sier Austgard.