Skal holde foredrag om unik pub-runde i villmarka

Kjell-Harald Myrseth og Lasse Wendelmo Kornmo skal ut på foredragsturné med sin «Fra pub til pub i villmarka».

15. desember la duoen ut på en 500 kilometer lang «pub til pub»-runde fra Narvik til Alta. Det endte dramatisk, men bra til slutt. Nå blir det foredrags-turné. Her er traileren fra gutta selv.

Vi mener det er en fin historie vi har å fortelle.

Lasse Wendelmo Kornmo

FOREDRAGSTURNÉ Kjell-Harald Myrseth og Lasse Wendelmo Kornmo holder sitt første foredrag om «Fra pub til pub gjennom villmarka» allerede neste uke, og det skjer først i Istindportalen.  Foto: Privat

nyheter

15. desember la duoen ut på en 500 kilometer lang «pub til pub»-runde fra Narvik til Alta. Veien mellom pubene gikk gjennom den nordnorske villmarka, som Kjell-Harald Myrseth fra Øverbygd og Lasse Wendelmo Kornmo forserte utstyrt med gammeldags utstyr og treski, samt ved hjelp av seks grønlandshunder. Turen endte som kjent på dramatisk vis i midten av januar da Myrseth ble fast i storm og villvær, og ble berget av redningsmannskaper.


Politiet etter leteaksjon: – Han gjorde alt riktig

26-åringen fra Øverbygd, som det ble satt igang leteaksjon etter i Finnmark, gjorde ifølge politiet alt riktig da uhellet var ute i uværet.

Nå blir det foredrag av den eventyrlige turen. Det forteller Kornmo til Folkebladet.

– Denne helga sitter vi og snekrer sammen et foredrag om turen vår, med alt fra starten på puben i Narvik og hele veien opp til Alta, sier Kornmo.

Folkebladet-TV:  – Jeg var egentlig aldri skikkelig redd

Først ut i Istindportalen

I foredraget blir det fokus på alt fra polarhunder, forflytning i tøft terreng, sikkerger og ulike utfordringer som duoen møtte på underveis. Foredragene vil bli rikt krydret med filmklipp og bilder.

– Når starter dere foredragsturneen?


– Inderlig takk til de som var ute og leita

Etter å ha kjempet mot storm og kulde , og 42 timer etter at han bygde den første snøhula, ble en sliten og nedkjølt Kjell- Harald Myrseth funnet av letemannskaper tidlig tirsdag morgen.

– I neste uke, først med et foredrag i Istindportalen i Målselv, og så skal vi også kjøre et arrangement for turistforeninga i Tromsø. Videre skal vi en tur til Snåsa i Trøndelag, og så skal vi holde et foredrag i Alta under Finnmarksløpet. I tillegg har vi flere mer løsere avtaler som vi jobber med å spikre, sier Kornmo.

Blant annet jobbes det med å få til et foredrag også i Senja-traktene.

– Vi håper å nå ut med foredraget til så mange som mulig. Vi mener det er en fin historie vi har å fortelle.

Opplevde mye fint

Kornmo legger ikke skjul på at det å sette sammen et foredrag er ukjent terreng for han og turkompanjongen.

– Men det er veldig gøy, og nå som vi sitter og går gjennom alt fra turen — filmer og bilder — så blir det mye mimring.


Kjell-Haralds hunder er funnet

Kjell-Harald Myrseths hunder Balto og Nuka er funnet. De ble funnet på plassen der Myrseth ble funnet tidligere i uken etter en dramatisk leteaksjon.

Den dramatiske redningsaksjonen blir også med i foredraget, men Kornmo understreker at dette bare blir en del av det.

– Vi skal få med alt som skjedde på turen, men det er fort gjort at alt det fine blir borte i all dramatikken. Vi opplevde mye fint også, og det skal vi få frem, sier han.

Duoen har fått med seg produsent Hans Jørgen Thorbjørnsen på laget, som skal sette sammen en film av alt bilde- og videomateriale fra turen.