15. desember la duoen ut på en 500 kilometer lang «pub til pub»-runde fra Narvik til Alta. Veien mellom pubene gikk gjennom den nordnorske villmarka, som Kjell-Harald Myrseth fra Øverbygd og Lasse Wendelmo Kornmo forserte utstyrt med gammeldags utstyr og treski, samt ved hjelp av seks grønlandshunder. Turen endte som kjent på dramatisk vis i midten av januar da Myrseth ble fast i storm og villvær, og ble berget av redningsmannskaper.

– Denne helga sitter vi og snekrer sammen et foredrag om turen vår, med alt fra starten på puben i Narvik og hele veien opp til Alta, sier Kornmo.

Folkebladet-TV:  – Jeg var egentlig aldri skikkelig redd

Først ut i Istindportalen

I foredraget blir det fokus på alt fra polarhunder, forflytning i tøft terreng, sikkerger og ulike utfordringer som duoen møtte på underveis. Foredragene vil bli rikt krydret med filmklipp og bilder.

– Når starter dere foredragsturneen?

Blant annet jobbes det med å få til et foredrag også i Senja-traktene.

– Vi håper å nå ut med foredraget til så mange som mulig. Vi mener det er en fin historie vi har å fortelle.

Opplevde mye fint

Kornmo legger ikke skjul på at det å sette sammen et foredrag er ukjent terreng for han og turkompanjongen.

– Men det er veldig gøy, og nå som vi sitter og går gjennom alt fra turen — filmer og bilder — så blir det mye mimring.

– Vi skal få med alt som skjedde på turen, men det er fort gjort at alt det fine blir borte i all dramatikken. Vi opplevde mye fint også, og det skal vi få frem, sier han.

Duoen har fått med seg produsent Hans Jørgen Thorbjørnsen på laget, som skal sette sammen en film av alt bilde- og videomateriale fra turen.

Kjell-Harald Myrseth og Lasse Wendelmo Kornmo holder sitt første foredrag om «Fra pub til pub gjennom villmarka» allerede neste uke, og det skjer først i Istindportalen. Foto: Privat