– Vi venter på noen siste justeringer, men det legges senest ut tirsdag, sier teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, om brannstasjonsanbudet.

Hvor lang tid det vil ta før en entreprenør er hyret inn og spaden kan settes i jorda, ønsker han imidlertid ikke å spekulere i nå. Fredriksen viser til at anbudsprosessen må gå sin gang, og at det som alltid i slike prosesser er en klageadgang.

– Derfor kan jeg ikke si nøyaktig når spaden kan settes i jorda, men vi håper selvfølgelig at det skal skje snarest mulig.

Interessant for mange

Håpet er at mange entreprenører gir inn tilbud på brannstasjonsutbygginga.

– Hvordan er markedet for tida?

– Man skal være varsom med å spekulere i markedssituasjonen, for det svinger fort, men jeg vil tro at et sånn bygg som dette kan være av interesse for mange — det var det for så vidt også sist gang det ble lagt ut. Det er ikke et kjempestort bygg, så jeg vil tro at mange kan være med og regne på dette, sier Fredriksen.

Da utbygginga av ny brannstasjon på Finnsnes ble lagt ut på anbud første gang i fjor vår kom det inn seks tilbud. Anbudskonkurransen ble den gang avlyst på grunn av at kommunen så behov for å gjøre nokså store omarbeidinger på prosjektet.

Forsinket prosjekt

Brannstasjonsutbygginga var i utgangspunktet forsinket da jobben ble lagt ut på anbud i fjor vår. Avlysninga har ført til ytterligere forsinkelse av prosjektet.

– Hvordan påvirkes dere av forsinkelsen?

– Det at vi er forsinket skyldes mange forhold, de fleste av dem behørig kommentert, men det påvirker ikke annet enn at også framdriftsplanen forsinkes. Nå har vi etablert en foreløpig ordning med brannstasjon i Botnhågen, noe vi uansett måtte ha gjort, og forsnikelsen gjør at vi får noen måneder ekstra med denne løsninga, sier Fredriksen.

Den midlertidige brannstasjonen er lokalisert i samme bygg som Naf i Botnhågen. I tillegg har kommunen etablert en framskutt enhet, en liten og rask førsteutrykningsvogn bemannet av tre personer, sentralt på Finnsnes.

– Hvordan fungerer det?

– Med noen små justeringer så har det gått veldig greit, selv om det på ingen måte er ønskelig med en slik midlertidig løsning i lang tid. Av og til blir det imidlertid bare slik. Nå er vi fornøyde med at vi er kommet dithen at vi skal bevege oss ut i markedet igjen, og så er vi spente på hvordan det blir å gå både med tanke på respons og priser, sier Fredriksen.

Lik Folkebladet på Facebook — få varsel om de siste nyhetene. Når vi når 10.000 likere trekker vi tre vinnere, som får en termokopp og et digitalabonnement på Folkebladet