Hegge forteller at det var lite de kunne gjøre for å stoppe brannen natt til mandag.

– Vi hadde ingen muligheter til å berge huset. Alarmen gikk like før halv to i natt. Vi brukte ikke lange tiden, vi var der i løpet av 10–12 minutter, men da var hele overetasjen overtent. Vi måtte bare kontrollere og sikre hus i nærheten slik at varmen ikke spredde seg. Og heldigvis gikk det ingen liv, verken dyr eller mennesker.

En heftig brann

Det var en person til stede i huset da det begynte å brenne. Personen kom seg ut av huset og skal ikke ha kommet fysisk til skade i brannen. Det var mye vind og ifra en ugunstig vindretning så to beboere i nabohuset ble evakuert av ambulansen.

– Det var en ganske heftig brann. Men vi klarte å dempe den ganske fort, men slet litt med å få den totalt slukket. Det hadde rast sammen inne i huset så det var litt vanskelig å komme til. Men brannslukkinga fungerte helt suverent. Vi har et fantastisk mannskap i korpset. Her hadde vi ingen mulighet til å berge huset, sier han.

– Det er lenge siden det har vært store branner i Salangen?

– Ja, bank i bordet. Den siste store brannen før denne var vel i Skårvika for en del år tilbake. Vi har vært forskåna, noe som tyder på at folk er bevisst og forsiktig. Vi har også et feiervesen som er rundt og feier. Jeg kan ikke huske sist vi hadde pipebrann her. Vi har hatt en fin utvikling de siste årene.

Politiet kom etter en time

– Vi har også fått brukbart med utstyr og fått utdanna personell. Nå består korpset av 16 mann. Noen av dem nærmer seg en alder slik at de går av. Men vi var så heldig å få inn fire lærlinger, så akkurat nå er det 20 mann totalt, sier han.

Politimannskaper var ikke på stedet før klokken 02.13, nær en time etter meldinga kom, på grunn av lang reisetid. Brannårsaken er foreløpig ukjent. Politiet opplyser at det vil bli opprettet sak og at brannen vil bli etterforsket.