Nyhetsdøgnet 28. januar

Brann på Storslett i Nordreisa, mye fyll og beruselse og håndgemeng. Det er noen av hendelsene som så langt har preget dette nyhetsdøgnet. Dessuten: Det straffer seg å ikke skrape bilrutene fri for is. Det har bilister i Tromsø fått erfare i natt.

is sikt isskrape isskraping ruter bilruter høst kulde frost  Foto: Trond Sandnes

BERUSET MANN Politiet måtte søndag morgen ta hånd om en beruset mann på Finnsnes.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Her er en oppsummering av noe av det som har skjedd, basert på politiets logg:

09.03

Tromsø: Mobil trafikkontroll i sentrum. Èn fører ilagt forenklet forelegg for utilstrekkelig utsyn / dårlig skrapet frontrute.

08.41

Tromsø: Politiet har avholdt to samtidige promillekontroller på morgenen. Ingen reaksjoner.

06.44

Finnsnes: En beruset person som ikke var i stand til hverken å ta vare på seg selv eller å komme seg hjem ble innbrakt og innsatt i drukkenskapsarresten.

06.41

Tromsø: En person som ringte på feil dør ble innbrakt og satt i drukkenskapsarrest. Var ikke i stand til å ta vare på seg selv.

06.40

Tromsø: En person blir anmeldt etter en kroppskrenkelse i sentrum i natt. Fornærmede ble transportert til UNN.

06.26

Storslett: E6 er fortsatt stengt pga brannen. Det er omkjøringsmulighet via Storslett sentrum.

04.34

Nordreisa: Brann i et forretningsbygg i Storslett sentrum. Bygget er overtent. Spredningsfare til leilighetsbygg like ved. Evakuering av nabobygget iverksatt. Meldingen oppdateres.

Oppdatering kl. 05.20: Brannvesenet jobber med å få kontroll på brannen. E6 som går forbi bygget som brenner er foreløpig sperret. En person som har vært savnet i forbindelse med brannen er nå gjort rede for.

Oppdatering kl. 05.45: Brannmannskapene har nå kontroll på brannen. Det er ikke lengre fare for spredning til øvrig bebyggelse. Beboere i området oppfordres til å holde vinduer og dører lukket pga mye røyk i området.

03.15

Tromsø: Beruset 16 åring plukket opp i sentrum og kjørt hjem til sine foresatte.

03.12

Tromsdalen: Kvinne i 20 årene stanset av UP pga. manglende skraping av bilrutene. Tilfellet var såpass graverende at det resulterte i anmeldelse og beslag av førerkort.

01.19

Lunheim, Tromsø: Mann i 20 årene stanset pga. dårlig sikt gjennom bilrutene. Forholdet avgjort med et forelegg som føreren vedtok.

00.58

Tromsø: En person pågrepet i sentrum. Gikk til fysisk angrep på en dørvakt. Forsøkte deretter å sparke til en politimann. Personen blir satt i arrest. Blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

Nordland

02.43

Bodø sentrum: 3 menn involvert i håndgemeng utenfor 7-eleven. 1 som kjøres av patr. til legevakta for en sjekk. De 2 andre involverte er gitt pålegg om å forlate sentrum. Anmeldelse vurderes.

02.18

Mosjøen: vakter på utested ber om bistand, holder på en person som slo til en vakt. Vi er på stedet, mistenkte (mann i 30-årene) blir kjørt hjem, og anmeldes.

02.04

Bodø sentrum: beruset mann ( i 20-årene) har slått til dørvakt. Vedk. som slo var i forkant gitt et pålegg av politi om å forlate sentrum pga ufin oppførsel annet utested. Anmeldes for begge forhold.

00.38

Mosjøen: beruset mann (i 20-årene) på et hotell er beruset og ufin overfor andre. Politi tilkalt. Har nå pålagt mannen og gå inn på rommet sitt for resten av natta.

Finnmark

06.32

Magerøya: Politi/Helse til adresse etter melding om bruk av kniv mot person. På stedet kontakt med personell som stiller seg helt uforstående til påstand/situasjon

06.30

Hammerfest: Krangling privat sted. Politiet har meklet og veiledet i alternative kommunikasjons former.

06.24

Aidesjavri: To rein påkjørt og drept av lastebil. Reineiere orientert.

06.20

Hammerfest: Forfrossen hund fastbunden utenfor skjenkested. Eier sporet på utestedet. Synlig beruset. Irettesatt i forhold til hundeholdet.

06.17

Hammerfest: En mann satt i arrest etter bråk/støy/festing på et hotell i byen. Ute av stand til å ta vare på seg selv.

Innenriks

En kvinne i 40-årene døde etter at bilen hun kjørte, kom over i motsatt kjørefelt og kolliderte med en brøytebil på E39 i Gjesdal i Rogaland. Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.35 lørdag. Les mer her.

Det brøt ut brann i en firemannsbolig på Jessheim i Akershus natt til søndag. Åtte beboere ble evakuert.Politiet på Romerike meldte om brannen på Twitter klokken 2.44 natt til søndag. Les mer her.