Nyhetsdøgnet fredag 26. januar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, nasjonalt og globalt. Artikkelen oppdateres gjennom døgnet.

ALKOHOL: En rekke ungdommer ble behandlet for alkoholforgiftning på Narvik sykehus, natt til fredag.  Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

nyheter

16:47

Tjeldsund: To biler har kollidert på riksvei 83 like nord for Tjeldsundbrua i Harstad,melder NRK Troms. Operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Troms politidistrikt opplyser om at vegen er sperret.

06.30

Kåfjord: En mann er pågrepet og fremstilt for blodprøve etter mistanke om promillekjøring. Mannen ble funnet i en bil som hadde kjørt ut av E6 sør for Trollvik.

01.51

Sørreisa/Hemmingsjord: Politiet avholdt fartskontroll. Fem forenklede forelegg ble utstedt. Høyeste hastighet var 74 kilometer i timen i 60-sonen, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Norge:

Ungdommer under 18 behandlet for alkoholforgiftning

02.56: En rekke ungdommer ble behandlet for alkoholforgiftning på Narvik sykehus, natt til fredag.

– Det er snakk om ungdom i alderen 15, 16, 17. De har alle vært på et arrangement på den samme restauranten. Mellom fem og ti skal ha vært mer eller mindre bevisstløse og ble lagt inn på sykehus for behandling, sier Fred Leirvik, operasjonsleder i Nordland politidistrikt, til NTB.

Politiet fikk første melding om ungdom som var overstadig beruset i 23-tiden torsdag. Meldingene fortsatte å komme inn til 2-tiden.

– Det var flere som kom til sykehuset uten at det ble gitt beskjed til oss først. Det har vært stor pågang der, sier Leirvik.

Han sier det dreier seg om for mye inntak av alkohol, men at det er usikkert hvorvidt drikken var medbrakt eller kjøpt.

– Det er jo en alvorlig sak, man skal være 18 for å kjøpe og drikke alkohol. Narvik politistasjon vil etterforske saken videre, og undersøke med restauranten om hva som er skjedd, sier operasjonslederen.

Én til sykehus etter bilulykke i Oslo

00.11: En 22 år gammel mann er kjørt til sykehus med alvorlige skader etter en trafikkulykke ved Tåsentunnelen i Oslo. Tre andre er kjørt til legevakten for sjekk.

Verden:

Medier: Minst 33 døde i sykehusbrann i Sør-Korea

Minst 33 mennesker har omkommet i en brann på et sykehus i byen Miryang i Sør-Korea, melder flere medier.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal over 70 personer være skadd. For 13 av dem er tilstanden kritisk.

Videobilder viser tykk, grå røyk som steg opp fra sykehuset, som var fullstendig omringet av brannbiler.

– To sykepleiere har sagt at de så flammer bryte ut i akuttmottaket, sier brannsjef Choi Man-Woo.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Bygget, Sejong Hospital, huser også et pleiehjem. De omkomne kom både fra sykehuset og pleiehjemmet.

Brasils tidligere president fratatt passet

03.45: Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva har fått forbud mot å forlate landet. Etter dommen på tolv års fengsel ble han også fratatt passet.

Det bekreftet myndighetene i Brasil torsdag. Lula da Silva har avlyst en planlagt til Etiopia, uttalte hans talsmann Jose Chrispiniano til nyhetsbyrået AP like etterpå. Lulas plan var å tale på et forum om sult organisert av FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO).