Kampen for endring av regler for snøskuterkjøring:

– Jeg har ikke gitt opp

Sør-Troms regionråd ga Salangen full støtte i snøskuter-uttalelsen. – Denne saken må til Stortinget, sier Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

Fikk støtte: Torsdag fikk Salangen-ordføreren full støtte fra Sør-Troms regionråd. Midt-Troms regionråd skal også behandle uttalelsen fra Salangen kommune.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Prestbakmo er klar på at hun slett ikke har gir opp skutersaka selv om tidligere miljøminister Vidar Helgesen (H) avviste mulighetene for å endre regelverket i Folkebladet torsdag.

Må jobbe tverrpolitisk


Lar ikke ulovlig praksis styre

Like før klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) gikk av knuste han håpet om å endre regler for kjøring med snøskuter til hytter.

Hun forteller regionrådet i Sør-Troms torsdag ga full tilslutning til Salangens uttalelse for endringer i forskriftene for å kjøre snøskuter. Og ikke minst er det viktig for Wiggen Prestbakmo at kommunene får større råderett i slike saker.

– Og jeg vet at også Midt-Troms regionråd skal behandle saken i neste møte. Også der tror jeg det er flertall for å støtte. Det er en bredde i det politiske landskapet i Sør- og Midt -Troms. Det som blir viktig nå er et tverrpolitisk arbeid opp mot stortingsgruppene.