Nyhetsdøgnet torsdag 25. januar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, nasjonalt og globalt. Artikkelen oppdateres gjennom døgnet.

TRUET: En mann på et asylmottak i Østfold truet ambulansepersonell med kniv da de kom for å behandle ham.  Foto: Vilhelm Stokstad

nyheter

12.42

Gryllefjord: Trafikkontroll gjennomført. 20 sjåfører kontrollert. Ingen reaksjoner, opplyser politiet.

12.31

Nord-Troms: Utforkjøring i Reisadalen. En person tatt med til legevakta for sjekk. Ikke mistanke om uaktsom kjøring, melder Troms politidistrikt.

12.17

Storslett: Politiet fikk melding om slossing mellom to elever på Nord-Troms videregående skole. Politiet har vært på stedet.

11.28

E10 Bogen: UP har hatt kontroll og melder om meget pen kjøring. Ingen reaksjoner, melder politiet i Nordland på Twitter.

05.30

Bodø; Vikan: NSB kjørte på en elg. Viltnemnd og Bane Nord varslet

01.46

Tromsø, Langnes: Rus- og dokumentkontroll. 15 kontrollerte. Ingen overtredelser.

01.03

Tromsø, Grønnegata: Promillekontroll. 24 kontrollerte. Ingen overtredelser.

Norge:

Mann truet helsepersonell

En mann på et asylmottak i Østfold truet ambulansepersonell med kniv da de kom for å behandle ham.

– Vi fikk kontroll på han og han er kjørt til legevakta. En pågripelse blir vurdert, men han har åpenbart traumer fra der han kommer fra, så helse skal se på han først, opplyser politiet.

Verden:

Trump åpner for å gi «dreamers» statsborgerskap

USAs president Donald Trump sa han er åpen for å gi unge, ulovlige innvandrere statsborgerskap i USA.

– Det kommer til å skje, en gang i fremtiden, over en periode på ti til tolv år, sa USAs president Donald Trump til pressen onsdag.

– Et angrep på barns rettigheter

Redd Barnas generalsekretær Jonas Keiding Lindholm kaller gårsdagens angrep i Jalalabad for et angrep på barns rettigheter.

– Det er forkastelig at det skal koste liv å redde liv, sier Lindholm, dagen etter angrepet hvor tre ansatte i organisasjonen ble drept og fire skadd i Afghanistan.

Kronerulling for Frode Berg

Lokalbefolkningen i Sør-Varanger har samlet inn 135.000 kroner til juridisk bistand for norske Frode Berg som sitter fengslet for spionasje i Russland.

– Folk er sjokkerte og opprørte over at en som har vær en brubygger mellom Norge og Russland har blitt fengslet, sier leder av støttegruppen og nestleder i Fagforbundet i Finnmark, Øystein Hansen, til Klassekampen.

Nordkoreanske ishockeyspillere på plass i sør

De kvinnelige nordkoreanerne som skal danne et felles OL-lag i ishockey med spillere fra Sør-Korea ankom Seoul.

Spillerne fra Nord-Korea krysset grensen nær Kaeson, opplyser Sør-Koreas gjenforeningsdepartement. Innen kort tid starter de felles treninger sammen med sine nye lagkamerater fra sør.