Før jul uttalte distriktsjef Nord for NCC, Svein-Arne Sivertsen, til Folkebladet at nye Bardufoss videregående skole på Rustahøgda skulle overleveres 26. januar. Det blir det ikke noe av.

Ikke levert

– NCC har ikke levert det de skal i forhold til overlevering. Varsel om overlevering er ikke gjort formelt og på riktig måte, sier utbyggingssjef i Troms fylkeskommune, Jan Inge Hille, på spørsmål om hvorfor skolen ikke blir overlevert som planlagt nå i januar.

– I kontrakten er det formelle krav til levering. Dette har ikke NCC levert hundre prosent på. Dette må ordnes, fordi når bygget er overlevert er det vanskelig å få slike ting på bordet, sier Hille.

Tre uker

Hille vil være sikker på at fylkeskommunen har alt nødvendig på plass før de går med på en overlevering.

Underlig

Hille synes hele byggesaken er underlig.

– Det er underlig at en stor og profesjonell aktør som NCC ikke er klar over omfanget og ansvaret i kontrakten, sier Hille.

Etter planen skulle nye Bardufoss videregående skole på drøyt 6.000 kvadratmeter være ferdig og overlevert i løpet av juli måned i fjor. Men da ville Målselv kommune ikke godkjenne bygget fordi det etter kommunens mening manglet tilstrekkelig branngodkjenning på innervegger og at det var brukt branntettemiddel i rørgjennomganger i vegger som ikke var godkjente.