Søknaden skulle opp i fylkesrådet onsdag, men tirsdag kveld trakk senteret søknaden. Årsaken er feil informasjon og råd fra næringslivet.

Finansiering

I saksfremlegget til fylkesrådet ble det påpekt uoversiktlig finansiering, det ønsker Larsen å redegjøre for.

– Finansieringen vi nå venter på er offentlig støtte, men vi har også en mulighet med at næringsaktører skal støtte senteret. Vi håper de offentlige instansene ser sitt samfunnsansvar og bidrar når de nå skal behandle en ny søknad.

– Hvilke offentlige midler har senteret søkt på?

– Vi søker hos fylkeskommunen, velferdsdirektoratet og Sametinget.

Spleiselag

Totalt dreier det seg om midler på ni millioner sammefattet fra søknadene på offentlige midler. Disse er bedt betalt ut fordelt på de tre årene prøveprosjektet Miki-senteret skal være.

– Hvem er de aktørene?

– Det vil jeg ikke si, de ønsker heller ikke at vi skal gå ut med dette, før søknadene blir behandlet fra de offentlige instansene.

– Hvis dere ikke får støtte fra det offentlige, hvordan skal Miki-senteret finansieres?

– La det være ingen tvil, Miki-senteret er etablert. Vi har hatt to aktører som har vært med for å kunne etablere senteret. Det ene er en avtale med Nav Troms og en annen er med Troms Fylkeskommune med en læringsordning. Fra før har Sparebank1 og Trond Mohn bidratt med midler, så prosjektet har en tyngde, sier Larsen.

Positiv

Larsen er positiv til at det offentlige også vil gi sin støtte.

– Jeg håper at de ser på søknaden og ser at den nå er riktig og deretter blir riktig fremstilt i saksbehandlingen. Det er viktig, sier Larsen.

– Vi har fått råd fra næringslivet som har tatt kontakt med oss. Det synes jeg er veldig positivt, at de ønsker å bidra på alle måter, sier Larsen.

TV-serie

Larsen, som også er daglig leder og eier av mediebedriften Salangen-Nyheter AS, blir snart også å se på TV-skjermen. Som Folkebladet har skrevet om før, kommer det en TV3-serie om bedriften hvor også Miki-senteret vil få sin plass.