- Det er forkastelig

Tore Skoglund kaster seg på kritikken mot NRKs distriktssendinger.

IKKE MILD: Mangeårig journalist, forfatter og komiker i NRK, Tore Skoglund (70) fra Solli på Senja, er ikke mild i sin dom over NRK.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Kritikken har haglet mot NRKs omlegging av distriktsnyhetene på TV.

Mangeårig journalist og komiker i NRK, Tore Skoglund (70) fra Solli på Senja, er ikke mild i sin dom over NRK.


Kringkastingsrådet har mottatt 236 klager etter endringer av distriktssendinger

Kringkastingsrådet har til nå mottatt 236 klager på endringene i distriktsnyhetene på NRK, en økning fra 35 klager i midten av januar. 

 

– Jeg synes det er forkastelig. Jeg har jo både opplevd og sett at de har redusert produksjon i hele kanalen, bortsett fra Marienlyst. Det ender vel opp med at de sender en SMS med to linjer til lisensbetalere i nord og vest i stedet for nyheter, sier han til VG.


Grande fikk redegjørelse fra NRK om arbeidet med distriktstilbudet

NRKs endringer av distriktssendingene har skapt storm den siste tiden. Nå har kulturminister Trine Skei Grande (V) fått NRKs redegjørelse.

 

NRKs distriktssjef Grethe Gynnild Johnsen sier til samme avis at hun forstår at endringene kan være utfordrende, men forsikrer at kanalen skal ivareta sine eldre seere.

– Jeg kunne også ønske at verden var som før, men vi er nødt, som alle andre, til å følge den teknologiske utvikling og tilpasse oss nye plattformer. Samtidig er vi veldig glad i våre eldre seere, dermed fortsetter vi med tre distriktssendinger på fem minutter på lineær tv. Samtidig føler jeg meg rimelig sikker på at stadig flere over 60 år begynner å bruke mobilen for å oppdatere seg på nyhetene, sier Johnsen til VG.