- Vi har renovert hele bygget, forteller daglig leder Truls Johansen stolt.

Bygget til den 20 år gamle bedriften Gardia Vakt & Alarmservice i Storgata 55 på Finnsnes har fått seg et realt løft. De tre siste årene har selskapet investert 2,5 millioner kroner i renovering og oppussing, kursing av medarbeidere og innfasing av nye tjenester.

Butikk

- Vi har blant annet gjort denne delen som var et gammelt skur om til ny inngang og butikklokale for kunder, sier Johansen.

Han viser oss den nye inngangen hvor forskjellige typer safer, kodelåser og alarmer står utstilt i butikkdelen. De blanke fasadene skinner i det splitter nye, moderne lokalet. Bak disken henger alskens forskjellige nøkler.

- Ja, vi skal begynne med å slipe nøkler også, forteller Johansen.

Tidligere kommuniserte de med kunder via telefon eller kontorrom. Nå kan altså folk bare stikke innom butikken og handle eller bestille tjenester. De utvider nå også staben med ett årsverk som tiltrer 1. februar. De er da totalt åtte ansatte.

1. februar

1. februar åpner de også butikken, og samme dag starter de med låsesmedtjenester og sin egen boligalarm. De ansatte er allerede kurset og klar for å yte de nye tjenestene.

- Vi har allerede fått bestillinger på boligalarmen, men første installasjon gjør vi altså 1. februar, sier Johansen.

Han startet selskapet sammen med sin svigerfar Jan Hjelle i 1998. I 2005 ble aksjeselskapet Vakt og Alarmservice AS stiftet, og selskapet har siden vært gjennom flere oppkjøp og partnere.

Veiskille

I 2013 kom de til et veiskille.

- Da dannet vi Gardia Vakt & Alarmservice og gikk over til å bli hundre prosent lokal. Vi ville stå på egne bein og være herre over egen virksomhet, sier Johansen.

- På den måten fikk vi gi enda bedre service og tjenester tilpasset det lokale behovet, og vi har fått være enda mer tilstede for våre kunder. Vi kan tilpasse oss mer det de vil ha og trenger. Vi tar alle avgjørelser her på Finnsnes, mens vi tidligere måtte om Oslo, og alt vi tjener skatter til Lenvik.

Og det har gått bra. I 2016 hadde selskapet en omsetning på 4,4 millioner kroner, og et positivt resultat før skatt på 29.000 kroner.

Siste del av omstillingen er altså satsingen på egen boligalarm og låsesmedtjenester som forhandler for Trioving.

- Det blir spennende. Vi har litt erfaring fra før på dette området, samtidig som vi har investert litt i kursing av de ansatte, sier Johansen.

- Vi har også fjernsupport slik at vi kan hjelpe folk med en gang når de ringer. Vi kommer også til å være mer på sosiale medier for kundene, sier han.

Gardia Vakt & Alarmservice har investert 2,5 millioner kroner i renovering, kursing og nye tjenester. Daglig leder Truls Johansen. Foto: Susanne Noreng