Folkebladet tok kontakt med Astafjord Vekst AS som er helt sentral i Hartvigsens forslag. Dagen etter kom med forslaget var tankeprosessene i full gang i Lavangen.

– Interessant for oss

– I utgangspunktet er jeg positiv til disse tankene. Vi er ute etter mer jobb og all aktivitet er interessant for oss. Jeg synes dette forslaget er spennende og spenstig, sier daglig leder John Kenneth Overgård i Astafjord Vekst AS .

– Så lenge vi har finansiering virker dette helt klart som en aktuell oppgave for oss. Vi har lokaler, vi har utstyr og folk som trenger arbeidsoppgaver, men som sagt er utfordringen å finne finansiering, at det blir penger av det. Vi har jo allerede trykkemaskin som kan brukes til dette, vi kan bruke de motivene vi ønsker. Og vi har symaskiner. For oss er det nesten bare å kjøpe inn tøy og begynne å sy, sier Overgård.

– Jeg tar gjerne en diskusjon med kommunen om dette, det blir en del av den pågående dialogen vi har med Dyrøy kommune, avslutter han.

God tro på gjennomføring

Også avdelingsleder Ove Andre Johnsen for avdelingen i Brøstadbotn ser muligheter.

– Ja, og jeg synes det er flott at vi har personer som Hartvigsen som engasjerer seg ogser muligheter for at vi har jobber og er opptatt av å utvikle Dyrøy-samfunnet. Og jeg har god tro på at dette skal la seg gjennomføre. Vi vet at plast forurenser og vi vet at noe må gjøres. Tøyposer med ulike Dyrøy-motiver blir veldig spennende. Her kan jo både skole, barnehage og andre være med på å forme motivene. Det kan bli veldig spennende, sier Johnsen.

– Kjempespennende

Avdelingsleder Ann Gerd Eira i Lavangen er på linje med Jonsen.

– Jeg synes det er kjempespennende og viktig i forhold til hva folk er opptatt av. Jeg ser også mange muligheter i dette som elementer i nærområdet. Jeg tenker også at selve produktet tøypose har potensial til å utvikles til å bli mer brukervennlig, sier hun.

En prioritert oppgave for Dyrøy kommune og Astafjord Vekst nå er å få dialog med Coop, den største butikken i Dyrøy.

Kan bli en stor kampanje

At Hartvigsen kom med forslaget kan være starten på noe større i Dyrøy. Ordfører Marit Alvig Espenes (Ap) starta umiddelbart på mandag med å lufte tankene om hvilke tiltak en kunne gjøre i kommunehuset for å redusere bruken av plast. Men hun stoppet ikke med dette.

– I dag her jeg sendt ut en utfordring til skolen, barnehagen og Ungdomsrådet i forhold til hvilke ideer de kan ha for å redusere bruken av plast. I tillegg har Frank Moldvik sendt ut en henvendelse til næringslivet. Så nå ruller det i Dyrøy. Dette kan bli veldig artig. Vi ville følge dette opp, så får vi se hva slags respons vi får, sier hun.

– Kan det bli en stor plastkampanje i Dyrøy ut av dette?

– Ja, når jeg ser på den responsen vi har fått i går og i dag kan det blir det. Diskusjonen om Hartvig sitt forslag går også på sosiale medier for fullt, sier Alvig Espenes.

– Jeg synes dette forslaget er spennende og spenstig, sier daglig leder John Kenneth Overgård i Astafjord Vekst AS. Foto: Morten Dokka
Hartvig Hartvigsen har fått ballen til å rulle både i Dyrøy og i Lavangen. Foto: Morten Dokka
Ordfører Marit Alvig Espenes har satt reduksjon i forbruket av plast på dagsorden i Dyrøy. Foto: Arne Ivar Hanssen