Det er mer elg i Målselv enn noensinne. Det viser avskytingen under fjorårets elgjakt. 302 dyr er det meste som er felt noensinne i den mest elgrike kommunen i Troms. Det utgjør 83,6 prosent av en kvote på 361 dyr som også var rekordstor.

Det nærmeste man kommer disse tallene for Målselv er 2013 da det ble felt 291 elger.

Det høye tallet henger sammen med at Målselv har utvidet jakttid til og med lille julaften. Hoveddelen av dyrene ble skutt fra og med jaktstart og ut november.

– Uten utvidet jakttid hadde vi nok hatt 30-40 dyr mindre, sier leder i Målselv viltnemnd, Jørn Larsen.

955 elger i Midt-Troms

I hele Midt-Troms ble det felt 955 elger av totalt 1.428 i hele Troms. Nærmest Målselv kom Bardu med 211 felte dyr og Lenvik med 181 dyr.

– Tallene viser at det var riktig av oss å sette opp kvota i Målselv. Det ser vi også på statistikken «sett elg per jegerdag». Her ble det sett 0,53 elg per jeger i 2017. Målet vårt var 0,45, sier Larsen.

Tallene visert også at det under elgjakta er nedre del av Målselv som har den største stammen, uavhengig av elgtrekket, men Øverbygd-området har klart minst.

– Men dette endrer seg etter nyttår. Fra januar er det øvre del av Målselv som har den klart største mengden. Det skyldes elgtrekket, sier Larsen.

Hvorfor akkurat nedre del av Målselv har den største mengden elg under jakta er vanskelig å svare på, sier Larsen.

– Det har lite med elgtrekket å gjøre. Det er vel her beiteforholdene er best. Vi ser at det er i grenseområdet Målselv-Lenvik at tettheten er størst. Jeg tror Fagerfjell kunne ha skutt firedobbelt av kvota uten at det hadde gjort noe, sier Larsen.