Kjøttvareprodusenten Nortura varslet torsdag i forrige uke at selskapet forventer svakere inntjening i 2017. For å snu trenden skal de redusere kostnader med tilsammen 500 millioner kroner på tre år. De går i gang med en omstilling der rundt 300 ansatte må gå.

Omstilling

– Over et treårsprogram kuttes antall ansatte i selskapet med i underkant av 300. Omstillingsprogrammet berører så mange av våre ansatte at vi hadde et behov for å gå ut og varsle om det svekkede resultatet for å ha et moment som viser at det er nødvendig med omstilling, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg til Dagens Næringsliv (DN).

Ifølge DN vil nedbemanningene skje i administrative stillinger og støttestillinger for å utføre selskapets kjernevirksomhet. Konsernsjefen sier til DN at ansatte lokalisert over hele landet vil bli berørt.

Ble informert i allmøte

Fabrikksjef ved Norturas fabrikk i Målselv, Arne Viggo Nesvold, sier til Folkebladet at han informerte de ansatte om dette i et allmøte torsdag. Han sier Nortura så vidt har startet prosessen med å se på hvordan man skal spare inn, og at de foreløpig ikke vet om kuttene vil ramme ansatte ved fabrikken i Målselv.

– Vi vet ikke hvor kuttene kommer, men i pressemeldingen fra Nortura sentralt sto det at man forventet at en del av kuttene ville komme med naturlige avganger og gavepensjon.

- Må bare brette opp ermene

De er avventende.

– Vi får se hva som kommer etterhvert, sier Nesvold.

Fabrikksjefen sier at det selvsagt er leit at man nå må inn i en ny kuttrunde, men at de bare må gjøre det beste ut av situasjonen.

– Vi har jo visst at det var et litt dårlig resultat for 2017. Vi må jo bare gjøre det beste ut av det og brette opp ermene og jobbe videre, sier Nesvold.

FABRIKKSJEF: Arne Viggo Nesvold. Foto: Privat