Frisørsalongen Rabarbershop er å finne i Hov-bygget bak Kvistad senter på Finnsnes. Den lille salongen er sparsommelig innredet, men så er det heller ikke interiør og et forskjønnet rom som er målet for salonggründer Ulf Nilsen og frisør Alexander Habib.

– Jeg tror at det for de fleste hankjønn ikke er så viktig med interiør og slikt. De vil ha en god klipp, enkelt og greit, og det til en billig penge, sier Nilsen.

Og det er nettopp herrene som er målgruppa for den nye frisørsalongen, menn som vil klippes, og ikke vil farge og stripe håret.

– Prismessig ligger vi omlag 200 kroner under de fleste konkurrentene.

Billigfrisør

Ideen oppstod i fjor høst. Ulf Nilsen var hos frisøren sin, som han understreker at han var mer enn fornøyd med. Det var bare det at han syntes at frisørbesøket ble for dyrt.

– Jeg kom til å tenke på at Finnsnes trenger litt større diversitet. Finnsnes er en såpass stor by at det bør være plass til ulike produkter og produktkategorier, så da tenkte jeg at jeg skulle starte en billigfrisør, forteller Nilsen.

Han gikk til innkjøp av en masse utstyr, det før han i det hele tatt hadde fått tak i noen som kunne stå for selve frisørverket. Etter å ha søkt litt rundt kom han i kontakt med Alexander Habib, som hadde veldig lyst til å påta seg jobben. Etter intens jobbing med å få lokalet i Hov-gården klart, kunne duoen åpne dørene 1. desember i fjor.

– Den første uka kjørte vi åpningstilbud med 50 kroner klippen. Det ble veldig godt mottatt med seks stykker som fikk klipp første dagen, smiler Nilsen.

Trives veldig godt

Rabarberhop kjører ikke med drop in, men med forhåndsbestillinger via et bookingsystem på salongens nettside. I all hovedsak er det på ettermiddagstid på ukedager, samt lørdager, at man kan booke seg inn på timer.

– Alexander går på skole ved siden av, så selv om dette på sikt skal bli en selvstendig nøringsvirksomhet er det akkurat nå en hobby. Det er for øvrig Alexander som er sjefen for salongen, mens jeg i praksis ikke har noe med drifta å gjøre, sier Nilsen.

Han forteller at han har laget forretningskonseptet, ordnet booking- og betalingssystem og tar hånd om internkontrollsystem og rutinebeskrivelser, samt leier ut møblene til frisørsalongen.

– Men det er Alexander som tar segav klippinga.

Habib sjøl synes det er kjempeartig å drive som frisør.

– Jeg trives veldig godt. Alle kundene så langt har vært veldig fornøyde med klippen, så det er veldig gøy, smiler Habib.

Han bodde på Heimly mottakssenter i fire-fem år, og før det to år på asylmottaket i Evenskjær. Det var der han lærte seg frisørkunsten.

– Jeg begynte å klippe guttenes hår, og de var veldig fornøyde og syntes jeg klipte veldig fint, forteller Habib.