Stor vannlekkasje i Lenvik

Uten å kunne garantere for det, håper Lenvik kommune å ha fikset feilen i løpet av dagen.

Jobber med saken Informasjonssjef Arve Svestad i Lenvik kommune opplyser at de jobber med å fikse vannlekkasjen. Håpet er at alt skal være på stell i løpet av dagen.   Foto: Trond Sandnes

Heimsendt Alle elevene ved Senja videregående skole ble sendt heim fredag morgen på grunn av at de var fri for vann. Nå, etter at kommunen har gjort noen omkoblinger, er vannet tilbake på skolen.  

nyheter

Siste: Ved 16-tida fredag opplyser informasjonssjef Arve Svestad i Lenvik kommune at feilen skal være utbedret.

Lenvik kommune har et vannledningsbrudd i området Botnhågen.

– Det er en gammel støypejernsledning som ligger mellom gangveien og bygget til Byggesystemer. Dem ser hvor vannet kommer opp, og skal til med å grave der, opplyser informasjonssjef Arve Svestad i Lenvik kommune til Folkebladet.

Uvisst når det er fikset

Informasjonssjefen poengterer imidlertid at det ikke nødvendigvis er slik at bruddet i vannledninga er akkurat der vannet kommer opp fra bakken.

– Det kan være at vannet bare følger vannledninga og at bruddet er et annet sted, men det vet vi ikke ennå. Vi blir nok nødt å grave opp noen meter for å finne plassen der lekkasjen har oppstått. Med tele i bakken må det nok også kanskje tines, noe som kan ta tid, men håpet er at vi skal ha ordnet dette i løpet av dagen. Det kan selvfølgelig ta lenger tid, for det kan være forhold under bakken som vi ikke ser per nå. Det er også ganske masse kabelinfrastruktur i bakken der oppe, så vi må også gå forsiktig fram når det skal graves, sier Svestad.

Vannet tilbake

Per nå er det bare Brattlia, området fra Finnfjordbotn og opp mot Botnhågen, som er fri for vann. I utgangspunktet var det flere som var vannløse, men etter at kommunen gjorde noen omkoblinger har mange fått vannet tilbake igjen.

– I Stormyra og på Lunde har de fått vannet tilbake, men de vil nok kunne oppleve et lavere vanntrykk enn man er vant til. Der vil man også kunne oppleve misfarging av vannet, opplyser informasjonssjefen.

Et kjent problem

 Lenvik kommune fikk melding om bruddet i vannledninga klokken 06.00 fredag morgen.

– Er det slik at vannet fosser ut?

– Det er en ganskje stor lekkasje, og vannet renner i hvert fall ut.

Informasjonssjefen opplyser for øvrig at det i 2013 var brudd i den samme støypejernsledninga.

– Den er et kjent problem, som det kanskje må gjøres noe med. Det er i hvert fall ikke overraskende at det skulle oppstå brudd der, sier Svestad.

Sendte elevene heim

Som en følge av vannlekkasjen valgte ledelsen ved Senja videregående skole å sende hjem sine vel 500 elever fredag morgen.

– Det er ingen som vet hvor lang tid det tar å fikse dette, og vi har derfor sendt alle elevene hjem. Vi er såpass stor, og dermed går det bare et øyeblikk før toalettene tømmes for vann. Da får vi et helseproblem, opplyser rektor Stein-Erik Svendsen.

Svestad opplyser imidlertid at Senja videregående skole har fått vannet tilbake etter at de fra kommunen gjorde noen omkoblinger.