Nyhetsdøgnet fredag 19. januar 2018

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, nasjonalt og globalt. Artikkelen oppdateres gjennom døgnet.
nyheter

16.15

Finnsnes: Ved 16-tida fredag opplyser informasjonssjef Arve Svestad i Lenvik kommune at en større vannlekkasje på Botnhågen utafor Finnsnes skal være utbedret.

06.31

Politiet i Nordland fikk melding om to hunder som stod og bjeffet inne i en kald bil utenfor et hotell i Bodø. Patruljen dro til stedet og tok hånd om hundene. "I bilen lå det også mindre mengder narkotika", opplyser politiet. Hundeeieren er nå anmeldty for brudd på narkotikalovgivningen og dyrevelferdsloven.

03.27

En beruset mann, som var til sjenanse overfor andre gjester på et utested i Tromsø, er innbrakt og innsatt i drukkenskapsarresten. Det melder Troms politidistrikt på Twitter.

Norge

06.19: Politiet i Nordre Buskerud opplyser at de har pågrepet en mann i 30-årene, som hadde brutt seg inn i en Spar-butikk på Sundvollen i Hole. "Mannen tok seg inn i butikken ved å sage seg gjennom veggen. Han var også etterlyst fra et annet politidistrikt, og sitter nå i arrest i Hønefoss", skriver politiet. Les mer her.

05.18: Frps Helge Njåstad kjenner seg ikke igjen av bildet som tegnes av ukultur i politikken. Til Dagsavisen sier Frp-politikeren at han vil ha alle skjeletter ut av skapet, slik at politikken kan komme tilbake til en normalsituasjon. Les mer her.

04.37: En patrulje stanset en mann som var ute og gikk på Linderud i Oslo, mens han bar på en 65-tommers tv. Det melder operasjonssentralen hos politiet i Oslo. "Mannen hadde ingen troverdig forklaring på hvorfor han bar denne tv-en på denne tiden av døgnet. Vi tar den i beslag inntil mannen kan dokumentere eierskapet", skriver politiet. I en senere oppdatering opplyses det også at mannen også hadde tagget ned et t-baneskur. "Han blir derfor pågrepet for skadeverk og kjørt i arresten".

03.49: Politiet i Stjørdal melder om en familie som ved midnatt ble truet med våpen. "I løpet av natta ble to gjerningsmenn pågrepet i Selbu. Et gassvåpen ble beslaglagt i forbindelse med pågripelsene".

02.32: Politiet i Oslo melder om at brannvesenet har slukket brannene i tre biler på Haugerud i Oslo. "Det er to biler som sannsynligvis er påtent, og flere andre biler er skadet på grunn av varmeutviklingen. Vi jobber med å få oversikt over disse, og fortsetter samtidig søket etter en eller flere gjerningspersoner, samt undersøker åstedene", opplyser politiet. Tidligere på natta var det opplyst at politiet søkte etter en ung gutt på cirka 15 år, som var iført jakke og cap. Les mer her.

Verden

05.17: Det var fryktet at budsjettstrid skulle lamme USA. Dette fordi hundretusener av byråkrater i USA risikerte å  bli sendt hjem fra jobb dersom Kongressen ikke ble enige om en plan for budsjettet innen midnatt fredag. NRK melder imidlertid at representantenes hus torsdag vedtok et forslag som innebærer at finansieringen fortsetter fram til 16. februar. Slik vil de få mer tid til å forhandle fram årets statsbudsjett. Forslaget må imidlertid fortsatt gjennom Senatet.

03.15: To skyteepisoder fant sted mot leiligheter i svenske Malmø i løpet av natta, melder Expressen. Skytingene karakterisetres som mordforsøk. – Vi har hatt ambulanse på stedet , og en person er ført til sykehus, sier teamleder ved SOS Alarm, Ola Nilsson. Les mer her.

02.31: Seriedrapsmannen Anthony Allen Shore (55) ble henrettet med en giftsprøyte i Texas. Shore hadde innrømmet å ha stått bak fire kvelningsdrap. Dette var den første henrettelsen som ble fullbyrdet i USA i 2018. Les mer her.