Nyhetsdøgnet torsdag 18. januar 2018

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, nasjonalt og globalt. Artikkelen oppdateres gjennom døgnet.

PÅKJØRT En gutt på seks år ble truffet av en bil idet han skulle gå over veien. Ulykka skjedde her på Skogenveien like utafor Finnsnes sentrum.  Foto: Susanne Noreng

nyheter

15.43

Skogenveien, Finnsnes: Gutt på seks år ble truffet av en bil idet han skulle gå over veien. Skjedde etter at han gikk av bussen. Ble fraktet til legevakt, og deretter videre til UNN Tromsø med ambulansehelikopter. Ulykka skjedde i 15-tiden torsdag.

Politiet etterforsker saken. Foreldre er varslet, og mor er med gutten til sykehus, opplyser operasjonslederen ved Troms politidistrikt klokka 15.48.

15.15

E6 Heggelia: UP avholdt laserkontroll. 11 forenklede forelegg ble utstedt for fart. Høyeste hastighet var 69 km/t i 50-sonen.

08.31

Bardufoss: Politiet har avholdt trafikkontroll ved en barnehage på Bardufoss. 19 biler ble kontrollert, men ingen fikk noen reaksjoner.

06.45

Finnsnes: En mannlig bilfører, som ble stanset i en kontroll på Finnsnes, anmeldes for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort, for kjøring i ruspåvirket tilstand og bruk av narkotika. Det melder Troms politidistrikt.

06.44

Salten: En mann i 60-årene er i Salten tingrett dømt til tre års ubetinget fengsel for overgrep mot to jenter under ti år. Mannen må også betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av de to fornærmede, skriver Avisa Nordland.

00.57

Børøybrua: Politiet i Nordland melder at de natt til torsdag har lokalisert bilen som onsdag var involvert i en påkjørsel på Børøybrua på Stokmarknes. Bilen, som ble lokalisert, hadde skader i front på høyre side. En 15-åring ble påkjørt i et fotgjengerfelt på brua, bilføreren stoppet ikke. "Har snakket med den unge mannen, 15 år, som ble påkjørt. Han er forslått og har muligens blitt påført leddbåndsskade. Ingen brudd", opplyser politiet onsdag kveld.

00.00

Hammerfest: Røykutviklinga i en bolig i Hammerfest onsdag kveld skyldtes tørrkoking, opplyser politiet i Finnmark på Twitter. Sak opprettes.

Norge

07.15: Oslofjordtunnelen er torsdag morgen åpnet igjen etter at den ble stengt som følge av en trafikkulykke onsdag. Det opplyser Vegtrafikksentralen Øst. En kvinne i 50-årene omkom i en kollisjon mellom et vogntog og en bil onsdag morgen, melder NTB.

06.25: Regjeringen vil ha flere flyktninger i arbeid. Under halvparten av de arbeidsføre flyktningene har nå jobb, viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.  – Det er ikke godt nok, sier leder Grethe Baldersheim ved Introduksjonssenteret for flyktninger i Bergen til NRK. Les mer her.

05.57: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum advarer mot økt Oslo-dominans i regjeringen. Han viser til at av de fem nye statsråder, har hele tre vært innvalgt fra Oslo på Stortinget til nå, mens bare en Oslo-statsråd går ut. Det skriver Dagbladet.

05.00: Telemarkpolitiet melder at bilen, som noen timer tidligere brant utenfor et asylmottak på Nome, begynte å brenne mens den gikk på tomgang. "Eier har forklart at det var lite strøm på bilen og ville forsøke å lade den over natta ved å la den stå og gå på tomgang", opplyser politiet i Telemark. Det opprettes sak. Les mer her.

04.46: Brannvesenet har slukket brannen i en leilighet i Elisenbergveien i Oslo, melder operasjonssentralen i Oslo. "Èn person alvorlig skadet. Blir behandlet av av ambulanse på stedet. 16 personer er evakuert". Les mer her.

03.03: Ei kvinne er funnet i Notodden sentrum sterkt nedkjølt. Notodden legevakt meldte et par timer tidligere om kvinnen, som er i 50-årene, som hadde stukket fra stedet uten sko, kun iført genser, bukse og sko. På grunn av kulden ble det igangsatt leteaksjon der flere patruljer og Røde Kors var ute og lette etter kvinnen.

Verden

02.47: USAs president Donald Trump har hatt sin egen prisutgivelse, og da innen området "Fake news". Størrelsen på publikum, Russland-granskingen, fiskemating og håndtrykk var blant sakene som ble trukket frem da Donald Trump natt til torsdag norsk tid offentliggjorde sine omstridte «fake news»-priser. Det skriver VG. Les mer her.

05.29: Politiet mener eksplosjonen ved politistasjonen i Rosengård i Malmö onsdag var direkte rettet mot dem. Regionpolitisjef Carina Persson sier at angrepet er «fullstendig uakseptabelt», skriver NTB.